Ο Ζίκα δεν τρομάζει το καρναβάλι του Ρίο (pics)

Gazzetta team
Ο Ζίκα δεν τρομάζει το καρναβάλι του Ρίο (pics)
Φτερά, πούπουλα και μικροσκοπικές στολές. Το πιο ερωτικό καρναβάλι του κόσμου ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο στη Βραζιλία υπό την απειλή του ιού Ζίκα.

Το φεστιβάλ αναμένεται να προσελκύσει περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους, τόσο από τη Βραζιλία όσο και από όλον τον πλανήτη.

Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι το καρναβάλι που θα διεξαχθεί σε πολλές πόλεις της χώρας θα μπορούσε να αποτελέσει ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» για τον ιό Ζίκα που προκαλεί σοβαρές γενετικές ανωμαλίες οι σχολές τις σάμπα ξεχύθηκαν στους δρόμους για να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη γιορτή του κόσμου.

Σύμφωνα με τον διάσημο γιατρό της χώρας Σέρτζιο Σίμερμαν, ειδικό στους ιούς, τα τεράστια πλήθη σε συνδυασμό με τα ελάχιστα ρούχα των χορευτών, την υγρασία και τα σκουπίδια στους δρόμους αναμφισβήτητα θα θέσουν σε κίνδυνο τους συμμετέχοντες.

Οι σοβαρές ενδείξεις ότι ο ιός Ζίκα προκαλεί μικροκεφαλία σε παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που έχουν μολυνθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει κάνει τις χώρες να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Λατινική Αμερική.

Πηγή: iefimerida.gr