Σκληρή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ κατά Τόσκα για τις μολότοφ

Gazzetta team
Σκληρή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ κατά Τόσκα για τις μολότοφ
«Τίθεται πλέον ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας»-Συλλήψεις και προσαγωγές.
Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε περίπου στις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Το ΠΑΣΟΚ με πολύ σκληρή ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η επίθεση είχε στόχο τα γραφεία του και επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Ωστόσο, πηγές της Αστυνομίας υποστήριζαν ότι η επίθεση είχε στόχο τη διμοιρία των αστυνομικών πολύ κοντά στα γραφεία του ΠαΣοΚ στην οδό Βαλτετσίου.

Μετά της επίθεση έγιναν 14 προσαγωγές υπόπτων από την Αστυνομία

Μετά την επίθεση από το ΠαΣοΚ εκδόθηκε ανακοίνωση, η οποία με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χαρακτιρίζει τον κ. Τόσκα «καρικατούρα υπουργού» και την κυβέρνηση «παρωδία», θέτοντας «ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Λίγη ώρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του κ. Τόσκα, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν νέα επίθεση με 20 μολότοφ! Δεν πρόκειται απλά για ανικανότητα και καρικατούρα υπουργού! Πρόκειται για παρωδία κυβέρνησης που είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ντρέπονται για όσα συμβαίνουν! Τίθεται πλέον ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας! Η ευθύνη πλέον ανήκει στον κ Τσίπρα»...

Η κόντρα ΠΑΣΟΚ-Τόσκα

Την προηγούμενη ημέρα, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη είχαν δεχθεί επίθεση με βόμβες μολότοφ, από την οποία κινδύνεψε ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Μετά την επίθεση, ηπρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά κατήγγειλε ότι «παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία», ενώ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον οποίο είπε ότι «είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος».

Ο κ. Τόσκας απάντησε ότι για τη φρούρηση των εξωτερικών του κτιρίου στη Χαριλάου Τρικούπη διατίθενται καθημερινά πέντε ένστολοι αστυνομικοί και άλλοι 17 είναι στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ και είναι στη δικαιοδοσία του να τους κατανείμει.

Παράλληλα υπάρχουν αστυνομικές περιπολίες στην περιοχή, οι οποίες «χθες κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προστάτευσαν τον βουλευτή Γ.Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο», ενώ κατά περίπτωση διατίθεται μία διμοιρία των ΜΑΤ.

«Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η κα Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν (1) μόνο αστυνομικό.

»Θα ήταν προτιμότερο, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει μία ψευδή πραγματικότητα και να ομιλεί περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, να διαφυλάξει την αξιοπιστία της.

»Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του, θα λάβει όλα τα επιπλέον απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παρόμοια φαινόμενα επιθέσεων, που όλοι μας καταδικάζουμε» κατέληγε η απάντηση του κ. Τόσκα.

Εξι συλλήψεις και 16 προσαγωγές

Σε έξι συλλήψεις και 16 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, για την επίθεση με βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε εναντίον δύο διμοιριών των ΜΑΤ, το βράδυ του Σαββάτου κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα.


Πηγή: tovima.gr