ΝΔ: «Διόρισαν 38 συγγενείς και φίλους σε οργανισμούς του Δημοσίου»

Gazzetta team
ΝΔ: «Διόρισαν 38 συγγενείς και φίλους σε οργανισμούς του Δημοσίου»
Πίνακα με 38 διορισμούς «συγγενών και φίλων» σε οργανισμούς του Δημοσίου κατέθεσαν στη Βουλή στελέχη της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «άλωση του κράτους» και δίνοντας έτσι συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνηση και αντιπολίτευσης για τους διορισμούς στο Δημόσιο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, στον πίνακα που κατέθεσαν, επικαλούνται στοιχεία των συνεδριάσεων της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής από το Φεβρουάριο του 2015 έως σήμερα, από τον οποίο - όπως υποστηρίζουν - προκύπτει ότι σε 20 συνεδριάσεις διορίστηκαν 38 πρόσωπα σε φορείς του Δημοσίου.

Για πολλά από αυτά τα στελέχη, μάλιστα, αναφέρουν ότι στερούνται βασικών προσόντων και ότι η μοναδική τους σχέση με το αντικείμενο είναι αυτή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ.

«Ο πρωθυπουργός αντί να χτίσει στα όποια θετικά προηγούμενων Κυβερνήσεων και να διορθώσει σφάλματα και παραλείψεις αυτών, υπερβαίνει και τις πιο αρνητικές πρακτικές του παρελθόντος. Με τις πράξεις της Κυβέρνησής του, απώλεσε το δήθεν “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς», τονίζουν οι τέσσερις «γαλάζιοι» βουλευτές.

Δείτε τον πίνακα ΕΔΩ

Πηγή: koolnews.gr