Αμερικανός αστυνομικός ξυλοκοπεί άγρια νεαρό (vid)

Gazzetta team
Αμερικανός αστυνομικός ξυλοκοπεί άγρια νεαρό (vid)
Το βίντεο διέρρευσε στα αμερικανικά μέσα λίγα μόνο 24ωρα αφότου ένα αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε να απαλλάξει τον αστυνομικό Stephen Matakovich από την κατηγορία του ξυλοδαρμού του νεαρού

Λίγα μόνο 24ωρα αφότου ένα αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε να απαλλάξει τον αστυνομικό Stephen Matakovich από την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε άγρια και χωρίς κανέναν λόγο έναν 19χρονο νεαρό στις 28 Νοέμβρη του 2015, το βίντεο της επίθεσης διέρρευσε στα τοπικά media, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο αστυνομικός, που την ώρα της επίθεσης ήταν εκτός υπηρεσίας και βρισκόταν στον χώρο όπου εργάζεται ως φρουρος ασφαλείας, ισχυρίστηκε ότι χτύπησε τον νεαρό Gabriel Despres σε άμυνα, όταν εκείνος του χίμηξε επειδή εκνευρίστηκε μετά από διαπληκτισμό τους. Συγκεκριμένα, είπε στο δικαστήριο ότι ζήτησε από τον 19χρονο να βγάλει τα χέρια από τις τσέπες και εκείνος δεν συμμορφώθηκε, αλλά του όρμηξε να τον χτυπήσει.

Η γραμμή υπεράσπισής του Matakovitch έπεισε έναν Αμερικανό δικαστή τη Δευτέρα να τον απαλλάξει από τις κατηγορίες, υπό τις επευφημίες των συναδέλφων του που ήταν παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ωστόσο, λίγα μόλις 24ωρα μετά την έκδοση της απαλλακτικής απόφασης, ένα βίντεο της επίθεσης (που είχε μάλιστα παρουσιαστεί στο δικαστήριο) αποκαλύπτει μία τελείως διαφορετική εικόνα για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Στο βίντεο μπορεί να δει κανείς ξεκάθαρα ότι η στάση του νεαρού δεν ήταν καθόλου απειλητική απέναντι στον αστυνομικό. Αντίθετα, ο Matakovich είναι εκείνος που επιτίθεται με λύσσα στον Despres, ρίχνοντάς τον στο έδαφος και σφυροκοπώντας τον για αρκετά λεπτά με τις γροθιές του.

Πηγή: protothema.gr