+slo-gun

Αύριο η πιο μεγάλη απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο η πιο μεγάλη απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο η πιο μεγάλη απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ

Νεκρώνει η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Ακυρώνονται πτήσεις- Οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν - Με προσωπικό ασφαλείας νοσοκομεία - Κλειστά και τα βενζινάδικα - Οι αγρότες συσκέπτονται για αποφασίσουν αν θα κατέβουν σύσσωμοι ή με αντιπροσωπίες - Ελεύθερα θα περνούν από τα μπλόκα όσοι πηγαίνουν στα συλλαλητήρια.  

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται από τα μεσάνυχτα η χώρα λόγω της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Με τα αιτήματα της απεργίας συντάσσονται ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11.00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί, γιατροί, οδοντίατροι, δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι).

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν εργαζόμενους, ανέργους, νέους και συνταξιούχους που θίγονται από τον «οδοστρωτήρα» του ασφαλιστικού στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Χωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Επίσης, στις 10.30 έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι της Βορείου Ελλάδας να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό , το φορολογικά και τα μέτρα του μνημονίου. Με τις στολές και τις οικογένειες τους θα μεταβούν στο συλλαλητήριο 2.000 μεταλλωρύχοι από τα μεταλλεία των Σκουριών.

Οι αγρότες  συσκέπτονταν αργά το απόγευμα στην Κατερίνη για να αποφασίσουν αν θα κατέβουν μαζικά στα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης η θα μεταβούν αντιπροσωπείες του από τα μπλόκα της Κορινθίας και της Κεντρικής Ελλάδος . Πάντως αύριο τα μπλόκα θα μείνουν ανοιχτά ( όλη μέρα ή τις πρωινές ώρες) για να διευκολυνθούν οι πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της χώρας . 
 
Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της εναντιώνεται στο «τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, απέναντι σε όλα αυτά που αποφασίζουν ερήμην μας, απέναντι σε όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον και των παρόντων και των επόμενων γενεών».

Μετ' εμποδίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα.

-Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη.

-Αντίθετα, τρόλεϊ, τρένα και Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.

-Χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα ταξί καθώς οι αυτοκινητιστές διεκδικούν ανάμεσα στ' άλλα, αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ. Στην απεργία θα συμμετάσχει και  η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου. Για τις τροποποιήσεις των δρομολογίων οι  επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία. Η ΠΝΟ προσανατολίζεται σε κλιμάκωση  της διαμαρτυρίας  κατά του ασφαλιστικού.

Ακυρώσεις πτήσεων

Προβλήματα θα παρουσιαστούν στις πτήσεις καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την 04/02/16, από 00.00 έως 23.59. Η Olympic Air ήδη ακύρωσε 16 σκέλη πτήσεων  λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ από ώρα 08.00 έως 12.00. Οι επιβάτες  θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για να ενημερωθούν για τις μεταβολές των δρομολογίων.

Οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν, ενώ στην απεργία θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Κλειστά θα είναι αύριο τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων και τον  τον αθέμιτο ανταγωνισμό

Αλλά και  στο Μέγαρο Μουσικής ακυρώνονται οι αυριανές παραστάσεις «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» και «Ο γάμος του Φίγκαρο» λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην απεργία.

Πηγή: protothema.gr

Best of internet