Βίντεο σοκ: H κάμερα καταγράφει την αναγκαστική προσγείωση μικρού αεροπλάνου

Gazzetta team
Βίντεο σοκ: H κάμερα καταγράφει την αναγκαστική προσγείωση μικρού αεροπλάνου
Πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές που η κάμερα καταγράφει ένα τόσο συγκλονιστικό περιστατικό όπως είναι το «κράτημα» του κινητήρα ενός αεροπλάνου και την εξέλιξη των γεγονότων που οδηγούν σε μία αναγκαστική προσγείωση.

Το περιστατικό έγινε σε ένα από τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια του Παρισιού, όπου το μονοκινητήριο αεροπλάνο απογειώθηκε για μία κοντινή πτήση. Τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά μέχρι λίγα λεπτά μετά την απογείωση όταν το αεροπλάνο περίπου στα 300 πόδια πάνω από το έδαφος «χάνει» τον κινητήρα.

Η στιγμή είναι δραματική καθώς βλέπουμε την κάμερα να καταγράφει τους έλικες να σταματούν ακίνητοι στο ρύγχος του μικρού σκάφους. Ο πιλότος φωνάζει ότι έχαασε τον κινητήρα, και από εκεί και πέρα προσπαθεί να βρει ένα χωράφι για να προσγειωθεί, μην έχοντας πάντως και πολλές επιλογές μιας και βρίσκεται κοντά στο έδαφος και χωρίς ταχύτητα.

Η συνέχεια όπως καταγράφεται από την κάμερα είναι τρομακτική. Στην αρχή ο πιλότος φαίνεται να αποφεύγει τα χειρότερα, καθώς το χωράφι που επιλέγει να προσγειωθεί δείχνει ομαλό. Όμως το μικρό αεροπλάνο στην επαφή με το έδαφος αναπηδά και τον υποχρεώνει να σηκωθεί πάλι. Στην δεύτερη προσπάθειά του έχει πια χάσει τον έλεγχο και όπως βλέπουμε έχει γύρει στα αριστερά και χτυπά με το φτερό στο έδαφος.

Όπως μαθαίνουμε από τα τοπικά μέσα, το αεροπλάνο έκανε αρκετές στροφές στο έδαφος μέχρι να σταματήσει. Από το περιστατικό ο πιλότος κατάφερε να βγει με ελαφρείς τραυματισμούς, ενώ ήταν τυχερός που δεν προκλήθηκε πυρκαγιά.

Πηγή: protothmema.gr