+slo-gun

Τώρα μαθαίνω τι περνούσε το παιδί μου, λέει η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τώρα μαθαίνω τι περνούσε το παιδί μου, λέει η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη μιλάει για τον χαμό του γιού της και συγκλονίζει: «Είναι σοκαριστικό να μαθαίνεις ότι πριν εξαφανιστεί περνούσε τα πάνδεινα - Κλαις, οδύρεσαι, χτυπιέσαι» - Τα «ένοχα μυστικά» του θανάτου που «πάγωσε» την Ελλάδα - Τι είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του.  

Τώρα μαθαίνω τι περνούσε το παιδί μου, λέει η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ένα χρόνο μετά τον τραγικό χαμό του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη, Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα στοιχεία που προκύπτουν για τις συνθήκες θανάτου του συγκλονίζουν και προκαλούν όλο και περισσότερα ερωτηματικά. Η πολύκροτη υπόθεση πάγωσε το Πανελλήνιο από τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας και συνεχίζει να συνταράζει, καθώς νέες πληροφορίες από τη σχετική δικογραφία δημοσιεύονται και προκαλούν ανατριχίλα. 

«Ο… δεν ήθελε ούτε καν να μιλάω. Και όταν μιλούσα με κορόιδευε και ήθελε να με βλέπει στο πάτωμα να υποφέρω χωρίς να μου δίνει βοήθεια», φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί ο αδικοχαμένος φοιτητής, δύο ημέρες πριν από την εξαφάνισή του, στις 6 Φεβρουαρίου 2015 σε συμφοιτητή του.

Άγριοι βασανισμοί, σεξουαλικού τύπου πειράγματα, ξυλοδραμοί παιχνίδια θανάτου. Τα νέα στοιχεία-φωτιά δημοσίευσε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αποκαλύπτοντας τα «ένοχα μυστικά» του θανάτου που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Συγκλονισμένη μετά τις νέες αποκαλύψεις η μητέρα του φοιτητή, Μαρία Γιακουμάκη, μιλά στο protothema.gr και ραγίζει καρδιές. Ζητά να τιμωρηθούν οι ένοχοι που αποφάσισαν οι ίδιοι να βάλουν τέλος στη ζωή του γιου της, αφού πρώτα την μετέτρεψαν σε ένα συνεχόμενο μαρτύριο. 

«Τώρα μαθαίνω και νέα στοιχεία για το τι συνέβαινε στο παιδί μου μέσα στη σχολή, είναι ακόμη μια μαχαιριά στην καρδιά μας. Είναι και τώρα ένας χρόνος μετά το χαμό του, πώς να κρατάς την ψυχραιμία σου, πώς να το διαχειριστείς και πόσο κουράγιο να κάνεις όταν δεν έχεις κοντά σου το σπλάχνο σου» λέει η κυρία Γιακουμάκη.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του γιου της διαδέχονται η μία την άλλη και η μητέρα του εκλιπόντος ψάχνει να βρει δύναμη να σταθεί στα πόδια της και να μάθει όλη την αλήθεια. «Όταν μαθαίνεις και νέα στοιχεία κλαις, οδύρεσαι, χτυπιέσαι, λες τι περνούσε το παιδί μου. Τι άλλο να κάνεις από το να περιμένεις δικαίωση. Είναι σοκαριστικό να μαθαίνεις ότι πριν εξαφανιστεί περνούσε τα πάνδεινα. Περιμένουμε πια τη Δικαιοσύνη να δικαιώσει την ψυχούλα του και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει. Δεν ζητάμε κάτι άλλο», σημειώνει η κυρία Μαρία Γιακουμάκη στο protothema.gr. 
 

 

Τα «ένοχα μυστικά» του θανάτου που συγκλόνισε την Ελλάδα 

«Ο… δεν ήθελε ούτε καν να μιλάω. Και όταν μιλούσα με κορόιδευε και ήθελε να με βλέπει στο πάτωμα να υποφέρω χωρίς να μου δίνει βοήθεια», φέρεται να είχε  εκμυστηρευτεί ο αδικοχαμένος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης,  δύο ημέρες πριν από την εξαφάνισή του, στις 6 Φεβρουαρίου 2015 σε συμφοιτητή του.

Το απόσπασμα περιέχεται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αποκαλύπτοντας τα «ένοχα μυστικά» του θανάτου που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Ανάμεσα στα στοιχεία-«φωτιά» που δημοσιεύονται ένα χρόνο μετά το θάνατο του Βαγγέλη περιλαμβάνεται η προσπάθεια απόκρυψης από φοιτήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής ενός σκληρού δίσκου, μια ανώνυμη επιστολή που γράφει «έχω βίντεο που δείχνει τι του κάνατε πριν το τέλος του», βίντεο με βασανισμούς, σεξουαλικού τύπου πειράγματα αλλά και άγνωστες επιθέσεις που καλύφθηκαν πίσω από μια ιδιότυπη ομερτά.

Σε αντίθεση με τις πληροφορίες από το πρώτο στάδιο των ερευνών, η δικογραφία αποκαλύπτει ότι ο Βαγγέλης δεχόταν άγρια βασανιστήρια μέχρι και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του. Το λυπηρό είναι ότι για δύο χρόνια και μέχρι την τελευταία στιγμή ένα παιδί ανυπεράσπιστο μέσα στην ίδια του τη Σχολή, το οποίο το έδεναν με σχοινιά από το λαιμό, παίζοντας παιχνίδια θανάτου. 

Τα περιστατικά άγριου bullying εντάθηκαν τον Ιανουάριο του 2015, διάστημα κατά το οποίο υπήρξαν και μυστικοί τραμπουκισμοί, με αιτία το γεγονός ότι «ο Βαγγέλης μιλάει πολύ». Η διεύθυνση της Σχολής γνώριζε για κάποια από τα περιστατικά, αλλά δεν τα σταμάτησε παρότι σχεδόν όλοι ήξεραν, όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους, ότι «ο Γιακουμάκης πέρασε πολλά πέρυσι, δεν θα αντέξει άλλο». 

Μια κατάθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιγράφει μια επίθεση που έγινε από πιο κλειστό κύκλο φοιτητών στις 23 Ιανουαρίου 2015, δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση, για την οποία έγινε προσπάθεια να μείνει στο σκοτάδι. 

«Το βράδυ άκουσα φασαρία. Εμαθα ότι οι… χτυπούσαν τον Βαγγέλη. Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει ο… του πέρασε μια μπλούζα στο λαιμό και τον τράβηξε ξανά μέσα στο δωμάτιο όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός. Ο καβγάς άρχισε από την ώρα που ακούστηκε ο Βαγγέλης να λέει ‘‘αφήστε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου κάτω’’. Την επόμενη μέρα ρώτησα γιατί τον χτυπούσαν και μου απάντησαν ‘‘ο Βαγγέλης πέρυσι έκανε πολλά και μιλούσε πολύ, καιρός ήταν’’. Το ίδιο βράδυ άκουσα ξανά ήχο από σφαλιάρα και τον Βαγγέλη να λέει ‘‘άσε με ήσυχο, φύγε, μη με πειράζεις’’», περιγράφει στην κατάθεσή του μάρτυρας. 

Την ίδια περίοδο, στις 18 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2015, επισκέφτηκε τη Σχολή ο Κρητικός που φέρεται να τραμπούκιζε άγρια τον Βαγγέλη τον προηγούμενο χρόνο και ο οποίος δεν δικαιούνταν να έχει πρόσβαση στο χώρο, καθώς έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις του στη Σχολή και θεωρείται εξωσχολικός. Λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του ο Βαγγέλης αναγκάστηκε να κλειδωθεί στο δωμάτιό του όταν ενημερώθηκε για την παρουσία του.   

Πηγή: protothema.gr

Best of internet