Κατρούγκαλος: «Όσοι παίρνουν πάνω από 60.000 ευρώ θα... πληγούν, όχι οι αγρότες» (vid)

Gazzetta team
Κατρούγκαλος: «Όσοι παίρνουν πάνω από 60.000 ευρώ θα... πληγούν, όχι οι αγρότες» (vid)
Πολύ μικρή θα είναι η επιβάρυνση των αγροτών, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, που τόνισε πως αυτοί που θα πληγούν θα είναι όσοι έχουν εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ.

Την άποψη του σχετικά με το ασφαλιστικό, εξέφρασε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, που μίλησε στο κανάλι Star και τόνισε πως, αυτοί που θα πληγούν, είναι όσοι βγάζουν πάνω από 60.000 ευρώ και όχι οι αγρότες, που στην πλειοψηφία τους θα έχουν μία επιβάρυνση της τάξης των 15 ευρώ ετησίως.

«Η πολιτική μου αίσθηση είναι ότι με τα ανώτερα μεσαία κοινωνικά στρώματα, με ανθρώπους σαν και εμένα, που έβγαζαν 60.000 και πάνω, γιατί τόσα έβγαζα πριν ασχοληθώ με την πολιτική, έχουμε όντως ένα θέμα, γιατί θίγουμε τα συμφέροντά τους, θα πληρώσουν περισσότερα», τόνισε αρχικά.

Αναφορικά με τους αγρότες, ξεκαθάρισε πως «είναι στο δρόμο γιατί μετά από 5 χρόνια μαυρίλας, φοβούνται πως κάτι θα τους έρθει. Η επιβάρυνση που θα έχουν όσοι είναι στην 3η κλάση, δηλαδή η πλειονότητα των αγροτών, θα έχει από το 2017 επιβάρυνση μικρότερη του, 0,5 ευρώ την ημέρα. Κοντά στα 15 ευρώ τον μήνα... Δεν είναι αυτό που δεν αντέχουν οι αγρότες».