Κόλαση στη Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ πυρπολεί οικογένειες και παιδιά

Gazzetta team
Κόλαση στη Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ πυρπολεί οικογένειες και παιδιά
Σκοτώθηκαν περισσότεροι από 86 άνθρωποι, σε δύο επιθέσεις στα χωριά Νταλόρι και Γκαμόρι.

Μία πραγματική κτηνωδία αποκαλύφθηκε από την έκθεση που παρέδωσαν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Νιγηρία. Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε οικισμό, τον οποίο πυρπόλησαν εξ ολοκλήρου, σκοτώνοντας με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο τουλάχιστον 86 ανθρώπους, ανάμεσά τους ολόκληρες οικογένειες και παιδιά.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο σε δέντρα, σκαρφαλώνοντας, όπως αναφέρεται στην έκθεση, όσο πιο ψηλά μπορούσαν, οι φανατικοί ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ, η οποία συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές και αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα, εγκλώβιζαν τις οικογένειες μέσα στις καλύβες τους, στο χωριό Νταλόρι, και τους έβαζαν φωτιά.

Εικόνες φρίκης από τους οικισμούς που επιτέθηκε η Μπόκο Χαράμ


Η επίθεση έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε δύο οικισμούς, στους οποίους διέμεναν περισσότεροι από 25.000 πρόσφυγες, μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη Μαϊντουγκούρι, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό στη βορειανατολική Νιγηρία και θεωρείται μεγάλη βάση και τόπο «γέννησης» της Μπόκο Χαράμ.

Παρ' ότι η περιοχή φυλασσόταν από στρατό, στην επιχείρηση έδρασαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας και ακολούθησε επιδρομή από μεγάλο αριθμό στρατιωτών. Η μάχη διήρκεσε τουλάχιστον τέσσερις ώρες και κατέληξε σε μία τραγωδία με 86 νεκρούς, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Η επόμενη επίθεση σημειώθηκε στον οικισμό Γκαμόρι, από τρεις γυναίκες καμικάζι, όπου επίσης σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας στρατιώτης.

Η δράση της Μπόκο Χαράμ τα τελευταία έξι χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους από 20.000 νεκρούς και έχει οδηγήσει στην προσφυγιά περισσότερους από 2,5 εκατ. ανθρώπους.

Πηγή: protothema.gr