Χέρι-χέρι η ΝΔ με την ακροδεξιά, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
Χέρι-χέρι η ΝΔ με την ακροδεξιά, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σκληρή αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος στην εισβολή αγροτών σε εκδήλωση που έδωσαν το παρών ο Δημήτρης Μάρδας και ο Σωκράτης Φάμελλος

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις αντιδράσεις των αγροτών για το σχέδιο Κατρούγκαλου και την φορολογική επιβάρυνσή τους.

Μετά και το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Νέα Ραιδεστό με αγρότες να έρχονται στα χέρια με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος Σωκράτη Φάμελλου, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή «για να τορπιλίσουν το διάλογο».

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου που ακολούθησε τη ματαίωση των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica ότι στα επεισόδια «φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς».

Στην ίδια γραμμή ακολούθησε και η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπαδόπουλου την Κυριακή ότι «ακραία στοιχεία όσοι αγρότες κάνουν επεισόδια».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η προσπάθεια μιας μικρής μειοψηφίας του αγροτικού κόσμου και ακροδεξιών στοιχείων να τορπιλίσουν το διάλογο γύρω από την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, θα πέσει στο κενό. Οι εισβολές σε κομματικές εκδηλώσεις και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος τεχνητής έντασης προς χάριν των τηλεοπτικών δελτίων, δεν έχουν καμία σχέση με τον αναγκαίο διάλογο πάνω στα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Θα πρέπει ωστόσο κάποιοι να προβληματιστούν, όταν για αυτές τις εισβολές υπάρχει αγαστή συνεργασία συνδικαλιστών της ΝΔ και της Χ.Α.

Πηγή: protothema.gr