Αντιδράσεις για την πρόταση του AfD να πυροβολούνται οι μετανάστες

Gazzetta team
Αντιδράσεις για την πρόταση του AfD να πυροβολούνται οι μετανάστες
Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ανησυχητική πρόταση του γερμανικού κόμματος AfD να πυροβολούνται οι μετανάστες προκειμένου να μην μπουν στη χώρα.
Ηδη, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) θα πρέπει να παρακολουθεί στενά το λαϊκιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Αφορμή, οι δηλώσεις της προέδρου του, Φράουκε Πέτρι, που πρότεινε η αστυνομία «στην ανάγκη» να κάνει χρήση όπλων προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην γερμανική επικράτεια.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) θα πρέπει να επιληφθεί του AfD», δήλωσε στην Bild ο Γκάμπριελ, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν θα πρέπει οι εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί να παραχωρούν τηλεοπτικό χρόνο στο εν λόγω κόμμα.

Και οι αστυνομικοί αντέδρασαν, με τη συνδικαλιστική ένωσή τους να τονίζει σε ανακοίνωση ότι «Κανένας αστυνομικός δε θα είναι (ποτέ) έτοιμος να πυροβολήσει εναντίον μεταναστών».


Πηγή: iefimerida.gr