ΗΠΑ: Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ μέσω smartphone

Gazzetta team
ΗΠΑ: Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ μέσω smartphone
Μπορεί εδώ σ' εμάς ο καπιταλισμός να φθάνει με την μορφή των capital controls στην γεννέτειρά του όμως, τα πράγματα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς σε νέες κατακτήσεις.

Μία από αυτές είναι και η σύνδεση της νέας τεχνολογίας και των κινητών με την κίνηση των χρημάτων.

Η γνωστή τράπεζα JPMorgan Chase είναι αυτή που θα ξεκινήσει πρώτη να παρέχει μία νέα υπηρεσία στους πελάτες της, με την οποία θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ χωρίς την υποχρέωση να έχουν μαζί τους την κάρτα τους.

Θα μπορούν όμως να προχωρούν σε συναλλαγές κάνοντας χρήση των κινητών τους και ενός νέου app το οποίο θα επικοινωνεί με το ATM μέσω της τεχνολογίας NFC. Η τράπεζα υποστηρίζει ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και πάντως μέσα στο 2016 θα έχει δώσει αυτή την δυνατότητα σε όλα τα ΑΤΜ της στις ΗΠΑ.

Παράλληλα για να προσελκύσει τους χρήστες σ' αυτή τη νέα εποχή, θα δώσει την δυνατότητα ανάληψης ποσού έως και 3.000 δολαρίων από το ΑΤΜ κατά την διάρκεια που η τράπεζα θα βρίσκεται σε λειτουργία, ενώ παράλληλα θα μπορούν να κάνουν και τις πληρωμές τους.

Όπως αναμένεται το παράδειγμα της συγκεκριμένης τράπεζας θα ακολουθήσουν και οι άλλες μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες, ενώ είναι σίγουρο ότι σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του και στην Ευρώπη.

Πηγή: protothema.gr