Ενας νεκρός και έξι συλλήψεις σε κατάληψη πάρκου στο Όρεγκον

Ενας νεκρός και έξι συλλήψεις σε κατάληψη πάρκου στο Όρεγκον

Η αστυνομία συνέλαβε έξι από τους ενόπλους που τάσσονται κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ και είχαν καταλάβει παρανόμως εδώ και τρεις εβδομάδες ένα φυσικό πάρκο του Όρεγκον, ενώ ένας από τους ενόπλους σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τις δυνάμεις της τάξης.

Ενας νεκρός και έξι συλλήψεις σε κατάληψη πάρκου στο Όρεγκον

Ο αρχηγός του κινήματος, ο Άμον Μπάντι, ο οποίος είναι 40 ετών και κατάγεται από τη γειτονική Πολιτεία του Αϊντάχο, περιλαμβάνεται στους έξι συλληφθέντες.

"Γύρω στις 16:25 της Τρίτης (02:25 της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας) η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) και η αστυνομία της Πολιτείας του Όρεγκον (δυτικές ΗΠΑ) πραγματοποίησαν επιχείρηση για να συλλάβουν ορισμένα άτομα που συνδέονται με την ένοπλη κατάληψη του εθνικού πάρκου Μαλέρ", αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

"Έπεσαν πυροβολισμοί" και "ένα πρόσωπο που επρόκειτο να συλληφθεί σκοτώθηκε", προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Ένα άλλο πρόσωπο που τραυματίσθηκε χωρίς τα τραύματά του να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο", όπου και κρατείται, συνεχίζει η ανακοίνωση του FBI και της αστυνομίας του Όρεγκον.

Ο αδελφός του Άμον Μπάντι, ο Ράιαν, ηλικίας 43 ετών, είναι μεταξύ των έξι προσώπων που συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε "κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου 395", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των δυνάμεων της τάξης.
Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ομοσπονδιακές κατηγορίες για συνωμοσία για χρήση βίας και για εκφοβισμό ή απειλές με στόχο την παρεμπόδιση ομοσπονδιακών αξιωματούχων στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ανακοίνωσε το FBI.

Η κατάληψη του πάρκου Μαλέρ, σε μια απομακρυσμένη και αγροτική περιοχή του Όρεγκον, άρχισε στις 2 Ιανουαρίου έπειτα από μια διαδήλωση υποστήριξης προς δύο ντόπιους κτηνοτρόφους που καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση επειδή έβαλαν φωτιά σε ομοσπονδιακή γη.
Αυτοί οι δύο κτηνοτρόφοι παρουσιάσθηκαν με τη θέλησή τους στη φυλακή, όπου εκτίουν έκτοτε την ποινή τους, και έχουν πάρει αποστάσεις από την κατάληψη του πάρκου Μαλέρ.

Πηγή: protothema.gr

Best of internet