Υποστηρικτές του Πούτιν και του Ασαντ πίσω από τις απειλές για βόμβα

Gazzetta team
Υποστηρικτές του Πούτιν και του Ασαντ πίσω από τις απειλές για βόμβα
Οι χρήστες ενός λογαριασμού στο Twitter, υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ ανέλαβε την ευθύνη για το διεθνές χάος που προκάλεσε συναγερμό σε σχολεία την Τρίτη.

Χιλιάδες μαθητές έφυγαν εσπευσμένα από 14 σχολεία στη Μ. Βρετανία και 6 στη Γαλλία, μετά από απειλές για βόμβα. Η ομάδα αποκαλείται «Evacuators 2K16» και χρησιμοποιεί ρωσικό λογαριασμό email, ενώ πλέον έχει αφαιρεθεί από το Twitter, αφού πρώτα κάλεσε τους μαθητές να επικοινωνήσουν μαζί της, αν θέλουν να χάσουν μία ημέρα σχολείου.

Ολες οι απειλές στα βρετανικά και παριζιάνικα σχολεία θεωρείται ότι ήταν φάρσες. Ο λογαριασμός στο Twitter ανέλαβε την ευθύνη αυτού του χάους, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να «εκτρέψει την αστυνομία από ένα έγκλημα που πρόκειται να διαπράξεις».

Στην εικόνα του προφίλ εικονιζόταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ένα tweet ανέφερε «Υποστηρίζουμε το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ». Η ομάδα αυτοπροσδιορίζεται ως «6 άτομα με διεθνή έδρα». Στόχος, σύμφωνα με όσα έγραψαν, ήταν να προκαλέσουν χάος.

Η βρετανική αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει αν εκτιμά ότι η ομάδα του Twitter βρίσκεται πίσω από τα απειλητικά τηλεφωνήματα.

Πηγή: iefimerida.gr