+slo-gun

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο μέχρι το 2060 και μετά ήρθατε εσείς

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο μέχρι το 2060 και μετά ήρθατε εσείς

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο μέχρι το 2060 και μετά ήρθατε εσείς

Η δικιά σας ανικανότητα δημιούργησε τα προβλήματα, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: Έχετε αποτύχει, κοροϊδέψατε τους Έλληνες - Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για διχαστική ρητορική.  

«Έχετε αποτύχει. Κοροϊδέψατε τους Έλληνες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης για το ασφαλιστικό, ο κ. Μητσοτάκης έλαβε το λόγο αμέσως μετά τον κ. Τσίπρα.

Εξαπολύοντας συνολική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Έχετε μετατρέψει την ελπίδα σε απόγνωση. Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, οδηγήσατε την χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, υπογράψατε τρίτο μνημόνιο».

Συνεχίζοντας την επίθεση ο πρόεδρος της ΝΔ θύμισε την 13η σύνταξη, την κατάργηση με έναν νόμο του μνημονίου. «Εσείς μπορεί να θέλετε να τα ξεχάσετε, οι πολίτες όμως βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα. Ούτε ένα συγγνώμη στους πολίτες, αντίθετα επιλέξατε την Κυριακή μία διχαστική επίθεση. Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος. Το δίλημμα σήμερα είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας και των μεταρρυθμίσεων».

Κάνοντας αυτοκριτική για το πώς φτάσαμε ως εδώ παραδέχθηκε ότι όταν προωθήθηκε η μεταρρύθμιση από τον Τάσο Γιαννίτση «η δικιά μας παράταξη δεν βοήθησε» και ρώτησε τον κ. Τσίπρα: Τι έκανε τότε ο Συνασπισμός; 

«Η ηγεσία του Συνασπισμού ήταν οι πρώτοι καταγγέλλοντες του ασφαλιστικού Γιαννίτση - Αναβάλλοντες και καταγγέλλοντες μας έφτασαν μέχρι εδώ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι ένα σύστημα στρεβλό «με εξαιρέσεις και προνόμια που διαμορφώθηκε περιστασιακά» και στο οποίο συνετέλεσαν η γήρανση του πληθυσμού, οι πολλές πρόωρες συντάξεις και η υψηλή ανεργία. 

Για να υπάρχει μια σταθερή λύση στο ασφαλιστικό σύστημα, χρειάζεται μια νέα κοινωνική συμφωνία (σ.σ. χρησιμοποιώντας, όπως είπε, μια φράση του Τάσου Γιαννίτση), είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο μέχρι το 206. Και μετά ήρθατε εσείς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Αποδομώντας το σχέδιο Κατρούγκαλου, ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η προτεινόμενη μεταρρύθμιση «καταλύει την αλληλεγγύη των γενεών, δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων. Το σχέδιό σας κηρύσσει έναν πόλεμο των γενεών προκειμένου να είστε αρεστοί σήμερα». 

«Εγώ έχω αναγνωρίσει σαν νέος αρχηγός τα λάθη του παρελθόντος και έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβω» είπε και πρόσθεσε προς τον κ. Τσίπρα ότι «εσείς δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και μην μας λέτε ότι δεν έχετε καθόλου ευθύνες». Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ έκανε προσπάθειες να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό και έγιναν βήματα προόδου με εξορθολογισμό του συστήματος. Στο τρίτο μνημόνιο αναφερεται ρητά ότι οι μεταρρυθμίσεις του αν εφαρμοστούν θα βελτιώσουν την βιωσιμότητα του συστήματος.
Το 2014 δεν υπήρχε καμία ανάγκη μείωσης των συντάξεων, ούτε καμία πίεση από την Τρόικα για τη μείωση. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει την πρώτη αξιόπιστη αναλογιστική μελέτη. Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι τα πρόσθετα μέτρα 1,8 δις ευρώ δημιουργήθηκαν από την δική σας διαχειριστική ανικανότητα. Είστε μέρος του προβλήματος, δεν είστε μέρος της λύσης, δεν μας πήγατε μπροστά, μας πήγατε δύο χρόνια πίσω και η κοινωνία σας γυρίζει την πλάτη. Αναρωτηθήκατε γιατί δεν θέλουν οι αγρότες να μιλήσουν μαζί σας; Μήπως θέλουν να πάτε εσείς στα μπλόκα, όπως πηγαίνατε και τότε και τους τάζατε;». 

Πηγή: protothema.gr

Best of internet