Η απάντηση της ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ για το βίντεο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
Η απάντηση της ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ για το βίντεο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων» επισήμανε το κρατικό κανάλι στην απάντησή του - Η ΕΣΗΕΑ που σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση»

«Η μετάδοση του βίντεο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν επιλογή των διοργανωτών» επισήμανε η ΕΡΤ σε απάντησή της στη σημερινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αναφορικά με το επίμαχο βίντεο που προβλήθηκε στη συγκέντρωση για τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θεωρήθηκε ότι «στοχοποιεί και εκφοβίζει δημοσιογράφους.

«Η ΕΡΤ καλύπτοντας την εκδήλωση αναμετέδωσε και το συγκεκριμένο βίντεο, με σχετική επισήμανση – τίτλο», απάντησε ο τηλεοπτικός σταθμός στην ΕΣΗΕΑ που σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση».

Διαβάστε παρακάτω την πλήρη απάντηση της ΕΡΤ

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ για την κάλυψη της χθεσινής (Κυριακή 24 Ιανουαρίου) εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η ΕΡΤ αναμετέδωσε την εκδήλωση με την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν αιτήματος του κόμματος –όπως πράττει σε κάθε ανάλογο αίτημα πολιτικού φορέα.

Η μετάδοση του βίντεο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν επιλογή των διοργανωτών. Η ΕΡΤ καλύπτοντας την εκδήλωση αναμετέδωσε και το συγκεκριμένο βίντεο, με σχετική επισήμανση – τίτλο.

Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων. Τις αναμεταδίδει χωρίς να παρεμβαίνει στο περιεχόμενό τους. Όσο για τον αντίλογο, η ΕΡΤ είναι πάντα ανοιχτή να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις στις εκπομπές της – και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά».

Πηγή: protothema.gr