Ανοιχτοί οι θερμαινόμενοι χώροι του δήμου Αθηναίων

Gazzetta team
Ανοιχτοί οι θερμαινόμενοι χώροι του δήμου Αθηναίων
Χαμηλές θερμοκρασίες και σήμερα.

Δύο είναι οι θερμαινόμενες αίθουσες που διατηρεί ανοιχτές ο δήμος Αθηναίων για όσο επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα:

-Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη & Δύμης, 2108223946, Πρόσβαση: Με μετρό στη στάση «Σταθμός Λαρίσης»)

-Πολιτιστικό Κέντρο «Γκράβας» (Ταϋγέτου 60, 2102011151, Πρόσβαση: Με το λεωφορείο Ν 054, αφετηρία από «Πλατεία Λαυρίου» (Γ΄ Σεπτεμβρίου) και άφιξη στάση «Σχολεία Γκράβας»).

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, την πιο ψυχρή νύχτα των τελευταίων 24ώρων, 72 άτομα βρήκαν καταφύγιο στους θερμαινόμενους χώρους του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων, φιλοξενήθηκαν στους δύο χώρους συνολικά 16 άτομα, την Τρίτη 29, την Τετάρτη 39, την Πέμπτη 46 άτομα και την Παρασκευή 65 συμπολίτες μας.

Συνεργεία της PRAKSIS πραγματοποίησαν το Σάββατο 113 επιτόπιες παρεμβάσεις ενημέρωσης και παροχής φροντίδας και συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης 13 παρεμβάσεις.

Επιτόπιες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν και οι οργανώσεις EMFASIS (με κινητή μονάδα) και «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» καθώς και «οι Γιατροί του Κόσμου». «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα» χρειάστηκε να παρέμβουν, παρέχοντας ιατροφαρμακευτική βοήθεια, σε τρία άτομα που φιλοξενούνταν στους δύο θερμαινόμενους χώρους.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του δήμου είναι διαθέσιμος για τη συνδρομή των πολιτών, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.


Πηγή: newsbeast.gr