Χριστοδουλοπούλου: Έγιναν πολλά, έμειναν πολλά περισσότερα να γίνουν

Gazzetta team
Χριστοδουλοπούλου: Έγιναν πολλά, έμειναν πολλά περισσότερα να γίνουν
«Η κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό οδήγησε την Ευρώπη να κάνει το ζήτημα και δικό της πρόβλημα».

«Ένας χρόνος κυβέρνηση της Αριστεράς. Έγιναν πολλά. Έμειναν πολλά περισσότερα για να γίνουν. Συμπυκνωμένος ο χρόνος, τα συναισθήματα πρωτόγνωρα», σημειώνει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και αναφερόμενη στη θητεία της ως πρώην αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, η κ. Χριστοδουλοπούλου επισημαίνει ότι η κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό, που οδήγησε την Ευρώπη να κάνει το ζήτημα και δικό της πρόβλημα, είναι «μια σοβαρή μάχη της κυβέρνησης της Αριστεράς που ακόμα κρατάει».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της Γ’ αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου:

«Ένας χρόνος κυβέρνηση της Αριστεράς.

Έγιναν πολλά. Έμειναν πολλά περισσότερα για να γίνουν. Συμπυκνωμένος ο χρόνος, τα συναισθήματα πρωτόγνωρα. Η ελεγεία του δημοψηφίσματος μοναδική. Ο πολιτικός και κοινωνικός ανταγωνισμός ιστορικά αυθεντικός. Νίκησε το όχι. Το αμέσως επόμενο ναι έγινε δυσβάσταχτο. Ο συμβιβασμός αναπόφευκτος. Οι υποσχέσεις μετέωρες, καραδοκούν. Εποχή διλημμάτων και αντιφάσεων. Αντλούμε δύναμη από την εκλογική αποδοχή της κοινωνίας. Αποθαρρυνόμαστε από τη σημερινή αναταραχή. Το δίκαιο και ο ρεαλισμός είναι ασύμβατες έννοιες.

Και κάτι ως ατομικός απολογισμός.

Στο σύντομο διάστημα που υπήρξα υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής πολεμήθηκα όσο κανένας προσωπικά και πολιτικά. Αντιμετώπισα με ψυχραιμία, ευαισθησία και κυρίως με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις διεθνείς συμβάσεις, το αναπάντεχο προσφυγικό ρεύμα.

Κατηγορήθηκα ότι κάλεσα τους πρόσφυγες στη χώρα μας επειδή ως υπουργός δήλωσα ότι είναι παράνομες και επικίνδυνες οι επαναπροωθήσεις στη θάλασσα και γιατί αποκατέστησα τη νομιμότητα στα κέντρα κράτησης. Η Ευρώπη με την πολιτική αυτή έκανε το προσφυγικό και δικό της πρόβλημα. Η ελληνική κοινωνία ανέπτυξε μια πρωτοφανή αλληλεγγύη. Μια σοβαρή μάχη της κυβέρνησης της Αριστεράς που ακόμα κρατάει».

Πηγή: newsbeast.gr