ΝΔ για Τσίπρα: Αντί να απολογηθεί για τα ψέματά του, επέλεξε την ακραία πόλωση

Gazzetta team
ΝΔ για Τσίπρα: Αντί να απολογηθεί για τα ψέματά του, επέλεξε την ακραία πόλωση
Μητσοτάκης: Η Κύπρος παράδειγμα εξόδου από την κρίση για την ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Η ΝΔ για την πρώτη επέτειο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ένας χρόνος εθνικής υποχώρησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό του, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία η οποία σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού την Κυριακή για τον «ένα χρόνο κυβέρνησης της Αριστεράς», εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στον κ. Τσίπρα, η ΝΔ υπογραμμίζει πως «αντί να απαντήσει στα αδιέξοδα στα οποία με ευθύνη του βρίσκεται η χώρα, επέλεξε την παλαιά, ξεπερασμένη τακτική των προσωπικών επιθέσεων».

Όπως αναφέρει, «αντί να απολογηθεί για τα ψέματά του, επέλεξε την ακραία πόλωση» και «αντί να μιλήσει στην κοινωνία που δοκιμάζεται από τις πολιτικές του, απευθύνθηκε στο στενό κομματικό του ακροατήριο».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι σαφές ότι κάθε μέρα που περνά ο κ. Τσίπρας βουλιάζει στην ανυποληψία.

«Τον αφήνουμε στη μοναξιά του, καθώς πλέον οι πολίτες κάθε μέρα του γυρίζουν την πλάτη» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία αναφερόμενη στις νέες δηλώσεις Τσίπρα και στην επίθεση που ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης «ανέβασε» στο Twitter την ανακοίνωση για τον πανικό του κ. Τσίπρα


Μητσοτάκης: Παράδειγμα εξόδου από την κρίση η Κύπρος

Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα λίγη ώρα προτού επισκεφτεί την Κύπρο, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, μέσω Twitter.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε μέσα από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης την ελπίδα του να αποτελέσει η Κύπρος παράδειγμα εξόδου από την κρίση για την ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ένας χρόνος εθνικής υποχώρησης»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση την Κυριακή και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σε δήλωσή του, επισήμανε ότι πριν από ένα χρόνο «ο λαϊκισμός των ψεύτικων υποσχέσεων αναλάμβανε την εξουσία» και τη «διαχειρίστηκε διχαστικά». Καταλόγιζε επίσης στην συγκυβέρνηση «εξωπραγματική ιδεοληψία, επικίνδυνο ερασιτεχνισμό και απόλυτη αναποτελεσματικότητα», «αλαζονεία και αυταρχισμό» καθώς και «καθεστωτική νοοτροπία», ενώ υπογράμμιζε ότι «σήμερα, όλοι οι Έλληνες ζούμε πολύ χειρότερα απ’ ό,τι ένα χρόνο πριν»

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Ένα χρόνο πριν, ο λαϊκισμός των ψεύτικων υποσχέσεων αναλάμβανε την εξουσία. Τη διαχειρίστηκε διχαστικά. Με εξωπραγματική ιδεοληψία, επικίνδυνο ερασιτεχνισμό και απόλυτη αναποτελεσματικότητα. Με αλαζονεία και αυταρχισμό. Με καθεστωτική νοοτροπία.

Σε όλα τα μέτωπα: Της οικονομίας, της παιδείας, της ανεργίας, της υγείας, της ασφάλειας, της καθημερινότητας του πολίτη, της διεθνούς αξιοπιστίας, η πατρίδα μας πήγε δραματικά πίσω.
Ένα χρόνο τώρα, στοχοποιούνται η επιχειρηματικότητα, η εργασία, η ανάπτυξη, η αριστεία.

Ένα χρόνο πριν – πριν την ανάληψη της εξουσίας από το λαϊκισμό – στη χώρα μας, με σκληρές προσπάθειες και θυσίες όλων, είχαν δημιουργηθεί στέρεες βάσεις και χειροπιαστές προοπτικές για το τέλος των μνημονίων και την έξοδο από την κρίση.

Σήμερα, παντού οπισθοδρόμηση και αδιέξοδα. Στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, στο προσφυγικό.

Σήμερα, όλοι οι Έλληνες ζούμε πολύ χειρότερα απ’ ό,τι ένα χρόνο πριν.

Όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο.

Ένα χρόνο πριν, συγκροτήθηκε η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Λίγες μέρες μετά οριζόταν Υπουργός Οικονομικών ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Ίσως, μόνον αυτό να τα λέει όλα…».

Πηγή: protothema.gr