Το Twitter «γλεντάει» τον έναν χρόνο ΣΥΡΙΖΑ (pics)

Gazzetta team
Το Twitter «γλεντάει» τον έναν χρόνο ΣΥΡΙΖΑ (pics)
Το hashtag «#1_Χρονος_Συριζα» στα top των trends - «Μέχρι και η Κύπρος σταμάτησε να μας δίνει το 12αρι στη Γιουροβίζιον...», «#1_Χρονος_Συριζα και ο Αλέξης ακόμα νομίζει ότι είναι αριστερά»

Ανάβει το «γλέντι» στο Τwitter για την πρώτη επέτειο του «#1_Χρονος_Συριζα» όπως είναι το σχετικό hashtag. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει τον εορτασμό για τη συμπλήρωση ενός έτους στη διακυβέρνηση της χώρας ο οποίος θα κορυφωθεί με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, δεκάδες χρήστες του Twitter σαρκάζουν, ενίοτε με φαρμακερά «τιτιβίσματα», τους πανηγυρικούς τόνους που προσπαθεί να επιβάλει το κυβερνών κόμμα.

Το hashtag «#1_Χρονος_Συριζα» είναι ανάμεσα στα τρία πιο δημοφιλή trends του ελληνικού Twitter και οι ατάκες που διαρκώς προστίθενται αποτυπώνουν τη διάψευση των ελπίδων που είχε καλλιεργήσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, την απογοήτευση, ακόμη και την οργή των απλών και ανώνυμων πολιτών.

Στα tweets του «#1_Χρονος_Συριζα», πολλά από τα οποία είναι ιδιαίτερα ευφυή και εύστοχα, φαίνεται πώς από την αντίληψη του λαού δεν διαφεύγουν οι τραγικές αντιφάσεις της σημερινής πραγματικότητας: Από τη μία μεγάλες κοινωνικές ομάδες (αγρότες, επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ) κατεβαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν δυναμικά πνέοντας μένεα κατά της κυβέρνησης, στο Νταβός οι πρωταγωνιστές της παγκόσμιας οικονομίας περιπαίζουν τον Αλέξη Τσίπρα. Και ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει φιέστα μόνο και μόνο επειδή συμπληρώνει ένα 12μηνο στην εξουσία, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική ζωή της χώρας, δίνοντας την εντύπωση ότι ακόμη και η ίδια η κυβερνώσα παράταξη έχει εκπλαγεί από την αντοχή της.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο αξιοπρόσεκτα tweets:

«#1_Χρονος_Συριζα Σε 17χρόνια με την ενηλικίωση του μπορούμε ίσως να του καταλογίσουμε ευθύνες».

«#1_Χρονος_Συριζα και ο Αλέξης ακόμα νομίζει ότι είναι αριστερά».

«#1_Χρονος_Συριζα και καταλάβαμε ότι το παλιό είναι ακόμα εδώ».

«#1_Χρονος_Συριζα και σχεδόν ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες, δεν υπάρχει χώρα στην υφήλιο που να μην μας χλευάζει #fact», έγραψε ένας χρήστης.

«Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι και η Κύπρος σταμάτησε να μας δίνει το 12αρι στη γιουροβίζιον», «τιτίβισε» ένας άλλος, ενώ σε ένα tweet αναφερόταν: «Μπορεί να φτάσαμε ένα βήμα από την καταστροφή και την έξοδο από το ευρώ αλλά μόνο και μόνο που έδωσαν 13η και κατάργησαν ΕΝΦΙΑ χαλάλι».

«#1_Χρονος_Συριζα και ήδη αυτοι που υποκινούσαν τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών τα περασμένα χρόνια, δε τολμούν να κυκλοφορήσουν έξω».

Δείτε μερικά από τα «τιτιβίσματα» για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ




























Πηγή: protothema.gr