Ολλανδός βουλευτής μοίρασε ψεύτικα σπρέι πιπεριού σε γυναίκες για «προστασία από μουσουλμάνους»

Gazzetta team
Ολλανδός βουλευτής μοίρασε ψεύτικα σπρέι πιπεριού σε γυναίκες για «προστασία από μουσουλμάνους»
O ακροδεξιός Βίλντερς επανέλαβε την πάγια θέση του απέναντι σε αυτό που χαρακτηρίζει «ισλαμική εισβολή» - Μερικές δεκάδες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας: «Ο Βίλντερς είναι ρατσιστής, όχι φεμινιστής!» και δέκα από αυτές συνελήφθησαν από αστυνομικούς.

Ο ακροδεξιός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς, που είναι γνωστός για τις ακραίες ρατσιστικές του δηλώσεις, μοίρασε σήμερα ψεύτικα δακρυγόνα σπρέι πιπεριού σε γυναίκες, λέγοντας ότι θα πρέπει να μάθουν να αμύνονται απέναντι στις επιθέσεις των μουσουλμάνων.

Το Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Βίλντερς, που έχει 12 βουλευτές στο 150μελές κοινοβούλιο της Ολλανδίας, παρουσιάζει άνοδο στις δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα, μετά τις ανησυχίες που εκφράζουν πολλοί για την άφιξη χιλιάδων μεταναστών στην Ευρώπη.

Εκμεταλλευόμενος τις επιθέσεις που δέχτηκαν πολλές γυναίκες στην Κολωνία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, ο Βίλντερς επανέλαβε, σε μια συγκέντρωση στην πόλη Σπαϊκενίσε, στη δυτική Ολλανδία, την πάγια θέση του απέναντι σε αυτό που χαρακτηρίζει «ισλαμική εισβολή».

«Πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα», είπε μοιράζοντας στις γυναίκες ψεύτικα δακρυγόνα σπρέι, καθώς τα αληθινά απαγορεύονται στη χώρα του. Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εφοδιαστούν με αυτά, συνέχισε, για να προστατευτούν από τις «ισλαμικές βόμβες τεστοστερόνης».

Μερικές δεκάδες γυναίκες ωστόσο διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας: «Ο Βίλντερς είναι ρατσιστής, όχι φεμινιστής!» και δέκα από αυτές συνελήφθησαν από αστυνομικούς.

Την περασμένη Δευτέρα ο βουλευτής είχε ζητήσει τον εγκλεισμό των μουσουλμάνων ανδρών μεταναστών σε κέντρα για αιτούντες άσυλο, για να προστατευτούν οι Ολλανδέζες.

Πηγή: protothema.gr