Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για ασφαλιστικό και αγρότες

Gazzetta team
Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για ασφαλιστικό και αγρότες
Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πιέσει την κατάσταση όσον αφορά τα μπλόκα των αγροτών. Επί τάπητος και το προσφυγικό.

Μετά τη πρωινή σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος πέρασε το Σάββατο το απόγευμα το κατώφλι του Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό τόσο σε σχέση με το ασφαλιστικό των αγροτών, όσο και με το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας φέρεται να είχε και συνεργασία με τον κ. Τσίπρα και για το κομμάτι της αυριανής ομιλίας του στο Ταε Κβο Ντο που αφορά στη διαπραγμάτευση και το ασφαλιστικό επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 1 έτους από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον Τόσκα και για την τακτική της κυβέρνησης σχετικά με τα μπλόκα των αγροτών, με την κυβέρνηση να μην προτίθεται να πιέσει την κατάσταση σε πρώτη φάση, κάτι που δεν αποκλείεται να αλλάξει όμως αν κλείσουν οι δρόμοι.

Έτοιμος να συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών για να συζητήσει τα αιτήματά τους γύρω από το φορολογικό και το ασφαλιστικό δήλωσε το πρωί ο πρωθυπουργός, παρεμβαίνοντας προσωπικά σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των παραγωγών. Οι αγρότες αποφάσισαν να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως να σπεύδουν να ορίσουν συγκεκριμένη ημερομηνία, έως ότου αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Και το προσφυγικό επί τάπητος

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης συζήτησαν με τον Τσιπρα τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Πηγή: skai.gr