Επισπεύδεται η διαδικασία έκδοσης του Ελ Τσάπο στις ΗΠΑ, με εντολή του Μεξικανού προέδρου

Gazzetta team
Επισπεύδεται η διαδικασία έκδοσης του Ελ Τσάπο στις ΗΠΑ, με εντολή του Μεξικανού προέδρου
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπεύθυνος της αρμόδιας υπηρεσίας, είχε υποστηρίξει ότι η έκδοση του Γκούζμαν στις ΗΠΑ ενδέχεται να επιτευχθεί μετά από έναν και πλέον χρόνο

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες έκδοσης του Χοακίν Ελ Τσάπο Γκούζμαν στις ΗΠΑ, έδωσε ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένα Νιέτο.

Ο βαρόνος της κοκαΐνης συνελήφθη νωρίτερα τον Ιανουάριο μαζί με άλλα μέλη της συμμορίας του, έξι μήνες μετά την απόδρασή του από τις φυλακές. Η εντολή του Νιέτο προς το αρμόδιο γραφείο είναι να επισπεύσει στο μέγιστο δυνατό τη διαδικασία έκδοσης, ώστε να κλείσει μία υπόθεση με παγκόσμιο αντίκτυπο για τη χώρα του.

Παράλληλα, οι δικηγόροι του Γκούζμαν επιχειρούν να καθυστερήσουν ή και να αποτρέψουν την έκδοση του πελάτη τους στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο αντιτίθεται στα δικαιώματα του Ελ Τσάπο.

Σημειώνουμε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν χρειάστηκαν ακόμη και έξι χρόνια για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπεύθυνος της αρμόδιας μεξικανικής υπηρεσίας, είχε υποστηρίξει ότι η έκδοση του Ελ Τσάπο στις ΗΠΑ ενδέχεται να επιτευχθεί μετά από έναν και πλέον χρόνο.

Πηγή: protothema.gr