Συνάντηση Τσίπρα - Ντράγκι: Να κλείσει η αξιολόγηση

Gazzetta team
Συνάντηση Τσίπρα - Ντράγκι: Να κλείσει η αξιολόγηση
Οι δυο άνδρες συζήτησαν την πορεία του ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων.

Απόλυτη ταύτιση στην εκτίμηση ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο, υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Νταβός.


Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ντράγκι συζήτησαν την πορεία του ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων.

Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σε πάνελ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, από το Νταβός της Ελβετίας, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι τον Ιούνιο.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον Ιούνιο, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή. Τα δύο ορόσημα του προγράμματος έχουν επιτευχθεί και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αυτή τη στιγμή» απάντησε.

Η συζήτηση με τους δανειστές όπως είπε, γίνεται πάνω σε τρεις πυλώνες: Τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2018-2019, οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, ένα θέμα-κλειδί στις συζητήσεις και οι οποίες είναι μεν δύσκολες αλλά θα πρέπει να είναι και βιώσιμες, όπως είπε, και οι μεταρρυθμίσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ωστόσο, τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσει η αξιολόγηση, πρέπει να είναι βιώσιμες, ενώ προειδοποίησε ότι οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ακόμα πολύ υψηλό αριθμό μην εξυπηρετούμενων δανείων.


Πηγή: protothema.gr