+slo-gun

Πλημμύρισαν το κέντρο χιλιάδες δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί (vids&pics)

Πλημμύρισαν το κέντρο χιλιάδες δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί (vids&pics)

Πλημμύρισαν το κέντρο χιλιάδες δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί (vids&pics)

«Ψέμα κάθε λέξη, στο στόμα του Αλέξη» ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούν - Κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στα δέντρα στον Αγνωστο Στρατιώτη οι δικηγόροι - Μαζική διαμαρτυρία και πορεία στη Βουλή - Αριστεριστές επιχείρησαν να χτυπήσουν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.  

Πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας οι χιλιάδες επιστήμονες που κατέβηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες σε διαδήλωση ενάντια στο Ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου. Στις 11:30 το πρωί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια περισσότεροι από επτά χιλιάδες δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, φοροτεχνικοί και δεκάδες άλλοι επιστήμονες, αυτοπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό κυβερνητικό νομοσχέδιο, με μια εξίσου μεγαλειώδη με την προηγούμενη συγκέντρωση.

Με τις γραβάτες... στο πουκάμισο και κρατώντας άλλες στα χέρια, οι δικηγόροι φωνάζουν συνθήματα όπως: «Όλοι στο δρόμο να αλλάξουμε το νόμο», «Ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό εργασίας». Ακόμη, οι δικηγόροι φωνάζουν: «Κατρουγκαλε και Τσίπρα ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», αλλά και «Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες», «Ανοίξτε τις πύλες να φύγουν οι ξεφτίλες», ακούγονται επίσης από τους συγκεντρωμένους.

Η πορεία των συγκεντρωμένων ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατόπιν τη Βουλή.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι οι δικηγόροι αποσπάστηκαν από την υπόλοιπη πορεία και στάθηκαν μπροστά στο από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εκεί άρχισαν ξανά να φωνάζουν συνθήματα, όπως «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», ενώ στη συνέχεια έκαψαν ΦΕΚ διορισμών και ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Εργασίας. Αμέσως μετά κρέμασαν τις γραβάτες τους σε δέντρα που βρίσκονται δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη και στάθηκαν προσοχή για να τραγουδήσουν τον Εθνικό Ύμνο.


 

 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αποδοκιμάστηκε από μερίδα συγκεντρωμένων αριστεριστών και μελών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Παναγόπουλος. Την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους διαδηλωτές του πέταξαν καφέδες και τον αποδοκίμασαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Ενώ έφευγε, ένας από τους διαδηλωτές επιχείρησε να τον χτυπήσει με το πλακάτ που κρατούσε.

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τόνισαν ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, είναι αναξιόπιστο, επικίνδυνο, φοροεισπρακτικό και μη βιώσιμο. Οι φορείς έχουν δηλώσει την απόφασή τους για ενότητες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να αποσυρθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα που οδηγεί στην οικονομική και επαγγελματική τους εξόντωση.

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στους δήμους στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ στάση εργασίας (11:00-15:00) είχαν και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, ώστε να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση και πορεία κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, μαζί με τους άλλους επιστημονικούς φορείς.

Δεμένα παραμένουν για δεύτερη ημέρα και τα πλοία στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει ξεκινήσει από χθες, Τετάρτη, η πανελλήνια ναυτική ομοσπονδία.

 

Δικηγόροι μηδενικού εισοδήματος με «το καλήμερα», καταβάλουν εισφορές 2.823 ευρώ

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλειος Αλεξανδρής σε μία προσπάθεια να καταδείξει τον παραλογισμό του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, έδωσε στην δημοσιότητα χαρακτηριστικά παραδείγματα με τις εισφορές που θα κληθούν να καταβάλουν οι δικηγόροι, εάν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο περάσει από την Βουλή όπως έχει.

Η τραγικότητα του κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με τα παραδείγματα του κ. Αλεξανδρή, φτάνει στο σημείο ένας δικηγόρος με μηδενικό ετήσιο εισόδημα με «το καλήμερα», δηλαδή, από τη πρώτη ημέρα εγγραφής του στον ΔΣΑ θα καταβάλει ετήσιες εισφορές ύψους 2.823 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο:

Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει 2.823 ευρώ ετήσιες εισφορές.

Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές 5.887 ευρώ.

Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ θα  κληθεί να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές 7.810 ευρώ.
 
Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα υποχρεωθεί να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές 11.555 ευρώ.

Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ θα καταβάλει για ασφαλιστικές εισφορές 20.000 ευρώ.

Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 70.000 ευρώ θα καταβάλει για ασφαλιστικές μόνο εισφορές, 27.158 ευρώ.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ τόνισε ότι εκτός των ασφαλιστικών εισφορών, οι δικηγόροι επιβαρύνονται με φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ,  ΦΠΑ 23% και προκαταβολή φόρου 75%.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ως ενδεικτικό παράδειγμα, ότι ένας νέος δικηγόρος με 10 έτη στο επάγγελμα και εισόδημα 20.000 ευρώ, μέχρι την τελευταία ημέρα του 2015, επιβαρύνεται με φόρο 26%, τέλος επιτηδεύματος, εισφορές ΤΑΝ, ΤΕΑΔ, εισφορά ΟΑΕΔ, εισφορά αλληλεγγύης. Αυτές οι επιβαρύνσεις αφαιρούν από το εισόδημά του το ποσό περίπου των 11.000 ευρώ, ήτοι 54.19% του εισοδήματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο και με δεδομένο ότι η φορολόγηση αυξάνεται από 26% στο 29%,  ο ίδιος δικηγόρος με το εισόδημα των 20.000 ευρώ θα επιβαρυνθεί συνολικά, δηλαδή για ασφαλιστικές εισφορές και φόρο, με περίπου 14.000 ευρώ. Με άλλα λόγια του αφαιρείται πλέον το 69% του εισοδήματός του.

Από την πλευρά του πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντος, έχει αποκαλέσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αντιαναπτυξιακό, άδικο και τιμωρητικό, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκος πλέον του ότι το έχει χαρακτηρίσει «φοροασφαλιστικό» έχει επισημάνει ότι μειώνεται ο αριθμός των 70.000 ιατρών πανελληνίως  καθώς πολλοί πλέον και ιδίως οι νέοι γιατροί, αναζητούν τη τύχη τους στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός έχει τονίσει ότι «εάν εφαρμοσθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, την επόμενη ημέρα δεν θα μπορούμε να ασκούμε το επάγγελμα», ενώ ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κ. Κόλλιας έχει υπογραμμίσει ότι το ασφαλιστικό έχει φοροεισπρακτικά μέτρα και επιβάλει κεφαλικό φόρο.

Να σημειωθεί ότι στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού συμμετέχουν οι: Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Τέλος, αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των φορέων για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων με συμμετοχή και άλλων όπως είναι η ΓΣΕΕ, η ΕΣΗΕΑ κ.ά.

Πηγή: protothema.gr

Best of internet