Yπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών

Gazzetta team
Yπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών
Εγινε από 15χρονη μαθήτρια στο ίδιο εκπαιδευτήριο.

Υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbullying) σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 15χρονης, για πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.

Προηγήθηκε σχετική έγκληση που υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τη διεύθυνση κολεγίου κατά αγνώστων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος δράστης έστελνε κατ’ επανάληψη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πλήθος μηνυμάτων σε ανήλικες μαθήτριες του σχολείου με περιεχόμενο διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying), μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνα των ψηφιακών στοιχείων, καθώς και μετά από επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία-πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, προέκυψε η εμπλοκή και ταυτοποίηση 15χρονης μαθήτριας του ίδιου κολεγίου.

H συσκευή τηλεφώνου την οποία χρησιμοποιούσε για την αποστολή των μηνυμάτων απεστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για εργαστηριακή εξέταση, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.


Πηγή: tovima.gr