Σε γραμμή σκληρού ροκ με πυρ ομαδόν η ΝΔ

Gazzetta team
Σε γραμμή σκληρού ροκ με πυρ ομαδόν η ΝΔ
Μετωπική σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα από τη Συγγρού - Επί τάπητος και αίτημα για Εξεταστική για τον Βαρουφάκη.

Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την άσκηση υπεύθυνης αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε να ξετυλίγει πλήρως την πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να δώσει ένα σαφές στίγμα των προθέσεών της για αντιπολίτευση «σκληρού ροκ», όπως εξάλλου είχε δεσμευθεί, ανοίγοντας τη βεντάλια των πυρών της κατά της κυβέρνησης σε ολόκληρη την «καυτή» θεματολογία της επικαιρότητας. Έτσι, την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος με αφορμή τις δηλώσεις Βαρουφάκη κάλεσε σε εξηγήσεις τον πρωθυπουργό. Για το θέμα των χειρισμών Βαρουφάκη και τις επιπτώσεις της υπουργίας του στο χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών στη Νέα Δημοκρατία αναζητούν το κατάλληλο timing προκειμένου να καταθέσουν και αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή. Ωστόσο, από τη Συγγρού σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα, καθώς τυχόν βεβιασμένες κινήσεις θα άλλαζαν την ατζέντα, προσφέροντας διέξοδο διαφυγής στην κυβέρνηση την ώρα που βρίσκεται «στα σχοινιά» για το Ασφαλιστικό και το αγροτικό.

Πέραν αυτού, συνέχεια στο σκληρό ροκ έδωσε εντός της αίθουσας της Ολομέλειας ο νέος αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στο ντεμπούτο του στο νέο του ρόλο μαζί με ακόμα 32 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και Εσωτερικών για τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων, δίνοντας συνέχεια στη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το θέμα εδώ και μέρες.

Από τα γαλάζια βέλη δεν ξέφυγε η κυβέρνηση ούτε για το θέμα του ΕΣΡ, τον διορισμό των μελών του οποίου «μπλόκαρε» στη Διάσκεψη των Προέδρων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να απαντά στις βολές για εξυπηρέτηση συμφερόντων των καναλαρχών, κάνοντας λόγο για «αυταρχισμό που διαταράσσει τη λειτουργία του κράτους δικαίου» και για «θεσμικό ατόπημα αφαίρεσης σημαντικών αρμοδιοτήτων και εξασθένιση του ΕΣΡ προς όφελος της κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας».

Εντείνει την όσμωση για το μέτωπο του «Ναι»

Την ίδια ώρα με τη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια αναβίωσης του μετώπου του «Ναι» του δημοψηφίσματος με στόχο ένα ευρύ μέτωπο του 40% ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές. Ως εκ τούτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βλέπει με καλό μάτι το φλερτ βουλευτών του Ποταμιού με τη Συγγρού, συναντάται σήμερα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ την Παρασκευή θα έχει τετ α τετ και με τη Φώφη Γεννηματά.


Πηγή: newsbeast.gr