Τσίπρας στο Bloomberg: Θα εκπλήξουμε ευχάριστα την παγκόσμια οικονομία το 2016

Gazzetta team
Τσίπρας στο Bloomberg: Θα εκπλήξουμε ευχάριστα την παγκόσμια οικονομία το 2016
«Όσο πιο γρήγορα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη, τόσο το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της», είπε

Την άποψη ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία επιστρέφει μετά την οριστικοποίηση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα," είπε ο Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg στο Νταβός την Τετάρτη. "Ακόμα κι αν η περσινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον".

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την Τετάρτη την πώληση του 67% στην Cosco Pacific Ltd. για 386.500.000 ευρώ, με τη συμφωνία που αναμένεται να φέρει έσοδα 1.500.000.000 ευρώ.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ένα κρίσιμο σημείο για να ανακάμψουμε», είπε ο Τσίπρας τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρώσει τις συνομιλίες επανεξέτασης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Όσο πιο γρήγορα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη, τόσο το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της», είπε ο Τσίπρας. «Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι εταίροι μας θέλουν την έγκαιρη ολοκλήρωση της επανεξέτασης και είμαι σίγουρος ότι θέλουν μια επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της επειδή μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας».

Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις με τους πιστωτές της για αναμόρφωση των συντάξεων, ώστε να απεμπλακεί η επόμενη δόση του δανείου διάσωσης της, αναφέρει το Bloomberg.

«Η χώρα πρέπει να βελτιώσει τις προτάσεις της, προκειμένου να προχωρήσει με το πρόγραμμα διάσωσης της και να αρχίσει συζητήσεις σχετικά με τη διευκόλυνση βάρος του χρέους της, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή νωρίτερα την Τετάρτη, επίσης στο Νταβός.

«Αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει την αναθεώρηση σύντομα», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «θα αφήσει τον φαύλο κύκλο και θα επανέλθει σύντομα στην ανάπτυξη».

Ο Τσίπρας αναμένεται να έχει συνάντηση με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, την Πέμπτη και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, την Παρασκευή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Πηγή: protothema.gr