Πόσο γέρασε ο Ομπάμα με δύο θητείες πρόεδρος των ΗΠΑ (pics)

Gazzetta team
Πόσο γέρασε ο Ομπάμα με δύο θητείες πρόεδρος των ΗΠΑ (pics)
Είναι η τελευταία χρονιά του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για την αλλαγή στο παρουσιαστικό του.

Τα αμερικανικά μίντια αναλύουν και σχολιάζουν ότι ο Ομπάμα έγινε αγνώριστος σε δύο θητείες στην προεδρία, παρότι διατηρεί άψογη σιλουέτα και ανέπαφη τη ζωντάνια του.
Το απότομο γέρασμα του Μπαράκ Ομπάμα είχαν διαπιστώσει οι Αμερικανοί ήδη από το τέλος της πρώτης θητείας του. Το εβδομαδιαίο Bloomberg Businessweek είχε εντυπωσιάσει πριν από 4 χρόνια όταν έβγαλε στο εξώφυλλό του τον Ομπάμα -μόλις είχε επανεκλεγεί- γερασμένο, σαν να είχε περάσει ήδη από πάνω του η δεύτερη θητεία. Με τίτλο "Four more years" η φωτογραφία ήταν εντυπωσιακή.


Σε μια άλλη εικόνα, το αμερικανικό περιοδικό συνέκρινε τον νεαρό γερουσιαστή του 2008, με τον 51χρονο πρόεδρο του 2012 και τον μελλοντικό συνταξιούχο του 2016.

Οι αμερικανοί είδαν επίσης την οικογένειά του να αλλάζει και τα παιδιά του να μεγαλώνουν.


«Δείχνει γερασμένος. Πριν από 8 χρόνια οι Αμερικανοί εξέλεξαν τον Γουίλ Σμιθ και 4 χρόνια αργότερα εξέλεξαν τον Μόργκαν Φρίμαν» σχολίασε απο την πλευρά του ο διευθυντής του περιοδικού Le Point, Franz Olivier Giesbert.
Πρόκειται για απλή μαρτυρία του χρόνου που περνάει; Πόσες νύχτες μπορεί να πέρασε άυπνος ο Μπαράκ Ομπάμα, αναρωτιούνται οι πολιτικοί αναλυτές που βλέπουν τα σημάδια του χρόνου και τα άσπρα του μαλλιά, με σχετική συμπάθεια. Πόσες ώρες στρες μπορεί να έχουν περάσει από πάνω του σε 8 χρόνια θητείας, είναι ένα άλλο ζήτημα που θέτουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι δυσκολίες της πολιτικής ζωής φαίνονται στους κύκλους κάτω από τα μάτια, τις ρυτίδες και τα λευκά μαλλιά. Αγνώριστη είναι, επίσης, η Χίλαρι Κλίντον, η οποία τρέχει ανά τις πολιτείες των ΗΠΑ για να κερδίσει το χρίσμα των προεδρικών εκλογών. Ως υπουργός Εξωτερικών, η Κλίντον επισκέφθηκε 112 χώρες, έκανε πάνω από 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα με αεροπλάνο.
Η Χίλαρι πάντως δεν γέρασε απλώς. Είχε και μια σοβαρή προειδοποίηση στην υγεία της, αφού έπαθε ένα είδος εγκεφαλικού, στο τέλος του 2012. Πρόσφατα ομολόγησε ότι νιώθει εξουθενωμένη και ότι θα ήθελε να είχε τη δυνατότητα να αναπληρώσει κάποτε την έλλειψη ύπνου.



Πηγή: iefimerida.gr