Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ

Gazzetta team
Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ
To ΠΑΣΟΚ στήριξε την ρύθμιση, αρνητικά, ψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών»

Με διευρυμένη πλειοψηφία εγκρίθηκε η υπουργική τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ από επτά σε εννέα καθώς εκτός από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ στήριξε την ρύθμιση. Αρνητικά, ψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών».

Πλέον, αναμένεται η έναρξη της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων όπου θα επιχειρηθεί η επίτευξη συναίνεσης των 4/5 των μελών για την στελέχωση των οκτώ θέσεων του ΕΣΡ προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει και να ξεκινήσει την διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Σύμφωνα με τον συσχετισμό δυνάμεων για να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία απαιτείται η θετική ψήφος της ΝΔ.

Πάντως, νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προσερχόμενος στη Βουλή κάλεσε την ΝΔ να συναινέσει για την στελέχωση του ΕΣΡ, υποσχόμενος πως αν το κάνει τότε η Βουλή θα είναι αυτή που θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας και όχι ο ίδιος.

Δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, ποιο κοινοβουλευτικό όργανο και με ποιο τρόπο θα λάβει την συγκεκριμένη απόφαση το Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει την όλη διαδικασία, αριθμού τηλεοπτικών αδειών και διαγωνισμού, να την αναλάβει το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, αν η ΝΔ δεν επιδείξει συναίνεση, θα φέρει νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα αναλαμβάνει ο ίδιος όλες τις σχετικές αρμοδιότητες.

Πηγή: protothema.gr