Οι τζιχαντιστές σκότωσαν πάνω από 18.000 άμαχους σε δύο χρόνια

Gazzetta team
Οι τζιχαντιστές σκότωσαν πάνω από 18.000 άμαχους σε δύο χρόνια
Από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2015, πάνω από 3,2 εκατ. άνθρωποι υποχρεώθηκαν σε μετανάστευση, μεταξύ τους περισσότερα από ένα εκατ. παιδιά

Το καθημερινό δελτίο αναφέρει τρομοκρατικές επιθέσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η επίθεση στο Παρίσι, τον Νοέμβριο, αλλά και τα δύο περιστατικά στην Τουρκία, σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, προκάλεσαν την παγκόσμια κατακραυγή και κινητοποίηση κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Τα στοιχεία, ωστόσο, που έδωσαν στη δημοσιότητα την Τρίτη (19/1) τα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με τη δράση των τζιχαντιστών στο Ιράκ, προκαλούν πραγματικό σοκ. Όταν ο υπόλοιπος κόσμος μετρά σε εκατοντάδες τους νεκρούς από την τρομοκρατική δράση του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ μετρούν σε χιλιάδες. Μόλις σε δύο χρόνια, οι τζιχαντιστές σκότωσαν 18.802 άμαχους!

Πρόκειται για μία τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή. Διότι, όπως σημειώνουν στην αναφορά τους τα Ηνωμένα Έθνη, δεκάδες χιλιάδες άλλοι άοπλοι πολίτες τραυματίστηκαν, απήχθησαν, βασανίστηκαν, βιάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν με διάφορους τρόπους από τη λαίλαπα αυτή που πλήττει τον κόσμο, από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2015.

Τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν λόγο για πιθανή γενοκτονία και σαφώς για ανθρωπιστική κρίση. Ο συνολικός αριθμός των αμάχων που έπεσαν θύματα της δράσης των τζιχαντιστών, ανήλθαν σε 55.047, από τους οποίους οι 18.802 σκοτώθηκαν και οι 36.245 τραυματίστηκαν.

Την ίδια περίοδο, πάνω από 3,2 εκατ. άνθρωποι υποχρεώθηκαν σε εσωτερική μετανάστευση, εγκαταλείποντας τις εστίες τους, προκειμένου να αποφύγουν τη δράση του ISIS ή του ISIL που επίσης δρα στην περιοχή. Μεταξύ των «εσωτερικά εκτοπισμένων», όπως αναφέρονται, πάνω από ένα εκατ. παιδιά.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πέσει θύματα απαγωγής, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβοι και ως «νύφες». Τα στοιχεία για τη δράση των τζιχαντιστών στο Ιράκ προκαλούν σοκ και δέος, μιας και αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη χώρα, αρκετά χρόνια μετά την επέμβαση των αμερικανικών δυνάμεων προκειμένου να αποκαθηλώσουν το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν.

Πηγή: protothema.gr