Οι τζιχαντιστές ανακατέλαβαν θέσεις κοντά στην Ντέιρ αλ-Ζορ

Gazzetta team
Οι τζιχαντιστές ανακατέλαβαν θέσεις κοντά στην Ντέιρ αλ-Ζορ
Κατέλαβαν το στρατόπεδο «Σάικα Καμπ» και το χωριό Αγιάς, στα βόρεια της πόλης.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιμένουν στη διεκδίκηση της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Σύμφωνα με αναφορές ακτιβιστών, τη Δευτέρα οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύθηκαν την αμμοθύελλα που έπληττε την περιοχή, με αποτέλεσμα να καταλάβουν στρατηγικής σημασίας θέσεις γύρω από την πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ομάδες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, χρησιμοποιώντας περισσότερους από 20 βομβιστές αυτοκτονίας, εισέβαλαν στην πόλη της Συρίας και εκτέλεσαν περισσότερους από 300 ανθρώπους, ενώ απήγαγαν άλλους 400, δίνοντας μάχη με τις μονάδες του κυβερνητικού στρατού που είχαν στρατοπεδεύσει εκεί.

Σύμφωνα με το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν θέσεις στα βόρεια της πόλης, μεταξύ των οποίων μία στρατιωτική βάση γνωστή ως «Σάικα Καμπ», καθώς και το χωριό Αγιάς.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο στρατός του Ισλαμικού Κράτους κατάφερε να παραμείνει αόρατος λόγω της αμμοθύελλας, γεγονός που εμπόδισε τη συριακή αεροπορία να εντοπίσει τις θέσεις του και να ανακόψει την επέλασή του.

Η Ντέιρ αλ-Ζορ είναι μία στρατηγικής σημασίας πόλη για τα σχέδια του ISIS, ο οποίος την πολιορκεί για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου, ενώ υπάρχουν αναφορές για αποκλεισμό της κατά τη διάρκεια του 2015, στη διάρκεια του οποίου οι κάτοικοι αντιμετώπισαν λιμό.

Πηγή: protothema.gr