Τι κρύβει ο Μπαράκ Ομπάμα στις τσέπες του (vid)

Gazzetta team
Τι κρύβει ο Μπαράκ Ομπάμα στις τσέπες του (vid)
Ενα ροζάριο, μία μεταλλική μάρκα του πόκερ και ένα αγαλματίδιο. Ολα αυτά βρίσκονται στις τσέπες του προέδρου των ΗΠΑ.

Στην ετήσια συνέντευξή του στο YouTube, ο Μπαράκ Ομπάμα άδειασε τις τσέπες του, αποκαλύπτοντας ότι κουβαλάει μαζί του διάφορα πράγματα που του θυμίζουν τους ανθρώπους που έχει γνωρίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Οπως είπε, έχει ένα μπολ γεμάτο από αυτά τα ενθύμια στο γραφείο του και του αρέσει να παίρνει πάντα κάποια από αυτά μαζί του, καθώς του δίνουν έμπνευση αν ποτέ νιώθει κουρασμένος ή αποθαρρυμένος.

Στη συνέντευξη έδειξε τέσσερα τέτοια αντικείμενα. Το πρώτο, ήταν ένα ροζάριο που του έχει χαρίσει ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο Ομπάμα δήλωσε ότι το αντικείμενο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο, καθώς θαυμάζει τον Ποντίφικα, αλλά και επειδή τον κάνει να σκέφτεται για την ειρήνη και την προώθηση της κατανόησης και της ηθικής συμπεριφοράς.

Ακόμη, έδειξε ένα αγαλματίδιο του Βούδα, που του έχει χαρίσει ένας βουδιστής και μία τυχερή μάρκα του πόκερ, που του χάρισε ένας μηχανόβιος γεμάτος τατουάζ κατά την πρώτη προεκλογική καμπάνια του. «Ηταν στην Αϊόβα το 2007 και μου είπε ''αυτή είναι η τυχερή μου μάρκα. Μπορείς να την πάρεις''», αποκάλυψε ο Ομπάμα. Ακόμη, έβγαλε από την τσέπη του ένα αγαλματίδιο ινδουιστικής θεότητας και έναν σταυρό Κοπτών, τον οποίο του χάρισαν στην Αιθιοπία.

«Δεν είμαι προληπτικός. Δεν σκέφτομαι ότι πρέπει να έχω διαρκώς μαζί μου αυτά τα αντικείμενα. Αλλά μου θυμίζουν όλους τους διαφορετικούς ανθρώπους που έχω συναντήσει στην πορεία μου και το πόσο έχουν επενδύσει σε εμένα. Οταν νιώθω κουρασμένος ή αποθαρρυμένος, ψάχνω στην τσέπη μου και λέω ''αυτό είναι κάτι που μπορώ να ξεπεράσω γιατί κάποιοι μου έδωσαν το προνόμιο να δουλέψω σε αυτά τα ζητήματα που τους επηρεάζουν. Πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά'''», δήλωσε ο Ομπάμα.

Τι κρύβει ο Μπαράκ Ομπάμα στις τσέπες του -Τις άδειασε μπροστά στην κάμερα [βίντεο]


Πηγή: iefimerida.gr