Αυτά τα προϊόντα διακρίθηκαν στην κορυφαία έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο

Gazzetta team
Αυτά τα προϊόντα διακρίθηκαν στην κορυφαία έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο
Η καλύτερη startup, η καλύτερη καινοτομία, το καλύτερο κινητό, η καλύτερη τηλεόραση, το καλύτερο «ασυνήθιστο» προϊόν και πολλά ακόμη από την high tech γιορτή στο Λας Βέγκας

Μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο, η περίφημη Consumer Electronics Show ή -ορθότερα από φέτος- CES, έριξε αυλαία την προηγούμενη εβδομάδα, αφού βέβαια πρώτα παρουσιάστηκαν στο κοινό καινοτόμα προϊόντα και νέες τεχνολογίες, από κινητά τηλέφωνα και οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, μέχρι «έξυπνες» λύσεις για το σπίτι του μέλλοντος και αυτοκίνητα.

Η διεθνής έκθεση CES διοργανώνεται παραδοσιακά, από το 1967, κάθε Ιανουάριο, στο Λας Βέγκας, και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των σημαντικότερων εταιρειών και των κορυφαίων επαγγελματιών της βιομηχανίας ηλεκτρονικών κι όχι μόνο ειδών.

Αν και δεν είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι κι όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν στον εκθεσιακό χώρο βλέπουν πρώτοι νέα προϊόντα, πριν αυτά κυκλοφορήσουν στην αγορά. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας ντεμπούταραν τα καμάρια της ηλεκτρονικής βιομηχανίας, όπως πανέμορφες τηλεοράσεις, εντυπωσιακά gadgets, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα και πλήθος οικιακών συσκευών, από περισσότερους από 3.800 εκθέτες!

cess16

Τα κορυφαία προϊόντα που παρουσιάζονται στην CES, τιμώνται με τα Βραβεία Καινοτομίας της έκθεσης που εστιάζουν στον εντυπωσιακό σχεδιασμό και εξαιρετική μηχανική. Τα βραβεία απονέμονται ανά κατηγορίες, όπως «ψηφιακή εικόνα», «τρισδιάστατη εκτύπωση», «έξυπνο σπίτι» κτλ, και σε κάθε κατηγορία διακρίνονται συνήθως περισσότερα του ενός προϊόντα.

cess15

Ωστόσο, το έγκυρο τεχνολογικό site Engadget, επίσημος συνεργάτης της εταιρείας διοργάνωσης της CES, έλαβε το «χρίσμα» από την έκθεση να παρουσιάσει -σε μια ξεχωριστή εκδήλωση- τα καλύτερα προϊόντα των εκθετών.

«Η CES δίνει μια συμπυκνωμένη εικόνα του παρόντος και μέλλοντος της βιομηχανίας της τεχνολογίας και "τα Βραβεία των Καλύτερων της CES" δείχνουν τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές τεχνολογίες του σόου», σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση για την παρουσίαση των καλύτερων προϊόντων. Όπως γίνεται και με τα Βραβεία Καινοτομίας, έτσι και στην περίπτωση αυτή, «τα Βραβεία των Καλύτερων της CES» δίνονται ανά κατηγορίες, μόνο που υπάρχει ένας μεγάλος νικητής στην κάθε κατηγορία.

cess17

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, λοιπόν, ας δούμε ποια προϊόντα και τεχνολογίες έλαβαν τον επίζηλο τίτλο. Μεταξύ άλλων, θα δούμε την κορυφαία startup εταιρεία, το καλύτερο wearable, την πιο εντυπωσιακή τηλεόραση, κινητό και home theater και πολλά ακόμη…

Η καλύτερη startup: Owlet

cess01

Η Owlet είναι μια εταιρεία που εδρεύει στη Γιούτα των ΗΠΑ και για χρόνια εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη μιας συσκευής που φοριέται. Δεν πρόκειται απλά για έναν ακόμη fitness tracker ή smartwatch. Αντίθετα, έχουμε να κάνουμε με μια… «έξυπνη κάλτσα» μωρού η οποία μετράει τους σφυγμούς του βρέφους καθώς και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.

Σε περίπτωση που η καρδιακή λειτουργία του παιδιού δεν είναι φυσιολογική, η συσκευή θα στείλει μήνυμα στο κινητό του χρήστη προκειμένου οι γονείς να επικοινωνήσουν με τον γιατρό.

Το καλύτερο ψηφιακό προϊόν υγείας: OhMiBod Lovelife Krush

cess02

Μία μάλλον περίεργη επιλογή έκαναν οι συντάκτες του Engadget όσον αφορά την καλύτερη συσκευή υγείας: Το LoveLife Krush της εταιρείας OhMiBod είναι μια συσκευή σχεδιασμένη προκειμένου να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών! Αυτό το επιτυγχάνει γυμνάζοντας τους μύες Κέγκελ. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να γυμνάζουν την κύστη τους με παρόμοιες ασκήσεις.

Η καλύτερη «συσκευή που φοριέται» (wearable): Recon Empire EVS

cess03

Πρόκειται για μια συσκευή ή μάλλον ορθότερα για ένα κράνος, σχεδιασμένο για τους λάτρεις του paintball. Δημιούργημα της καναδικής εταιρείας Recon που εξαγοράστηκε από την Intel, το κράνος διαθέτει την ανθεκτικότητα που απαιτείται για το paintball, ενώ εξοπλίζεται με μια οθόνη η οποία προβάλει πληροφορίες όπως ο αριθμός των σφαιρών, χάρτη εδάφους και τις θέσεις των συμπαικτών.

Επιπλέον, το κράνος διαθέτει φακούς με διπλό παράθυρο για την αποφυγή του θαμπώματος, καθώς και ειδική σχεδίαση για την αναπήδηση των χρωμοσφαιρών.

Η καλύτερη δημιουργία στην αυτοκίνηση: Ηλεκτροκίνητο Chevrolet Bolt

cess04

Η έκθεση CES, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά Σαλόνια αυτοκινήτου, στρέφεται στην υψηλή τεχνολογία του χώρου της αυτοκίνησης. Αν και οι περισσότεροι μένουν να θαυμάζουν τα λογής-λογής concept των εταιρειών, στην πράξη αυτό που θα δούμε σύντομα στην αγορά είναι τα μοντέλα με ιδιαίτερες καινοτομίες. Το ηλεκτροκίνητο Chevrolet Bolt έχει αυτονομία άνω των 300 χλμ, ενώ διαθέτει εξαιρετική συνδεσιμότητα.

Όλα αυτά μάλιστα σε φιλική για το κοινό τιμή. Όλα αυτά οδήγησαν τους συντάκτες του Engadget να ανακηρύξουν το Bolt σε κορυφαίο αυτοκίνητο της έκθεσης, «ξεχνώντας» τα άκρως εντυπωσιακά πρωτότυπα μοντέλα που έκαναν εμφάνιση στην έκθεση.

Το καλύτερο προϊόν home theater: Philips Fidelio E6

cess05

Το σύστημα Fidelio E6 της Philips φέρνει πιστοποίηση 5.1 Dolby Atmos για μια εκπληκτική ηχητική εμπειρία στο σαλόνι σας. Επιπλέον, το κάθε ηχείο του συστήματος μπορεί να λειτουργήσει και σαν αυτόνομη μονάδα bluetooth για ακρόαση. Το Fidelio E6, πέρα από την ιδιαίτερη κατασκευή του, υποστηρίζει ακόμη τις τεχνολογίες Google Cast και Spotify Connect, προσφέροντας έτσι μια πληθώρα πηγών μουσικής.

Η καλύτερη οικιακή συσκευή διασύνδεσης: Cassia Hub

cess06

Το Cassia Hub είναι ένα bluetooth router που επεκτείνει το τυπικό εύρος λήψης στα μέχρι και 300 μέτρα, ενώ μπορεί να συνδέσει μεταξύ τους έως και 22 συσκευές. Επιπλέον, συνοδεύεται από ειδική εφαρμογή, που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ελέγχει όλες τις διασυνδεδεμένες συσκευές από παντού, μέσω ίντερνετ. Η συσκευή διαθέτει, τέλος, ανταγωνιστική τιμή, καθώς κοστίζει 100 δολάρια.

Η καλύτερη καινοτομία: Σταθμός γρήγορης φόρτισης Volkswagen BUDD-e

cess07

Αν και πλέον έχουν παρουσιαστεί πάμπολλα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, κανένα από αυτά δεν μπορεί να φορτιστεί στο 80%, μέσα σε μόλις 15 λεπτά! Αυτό ακριβώς είναι που υπόσχεται η Volkswagen με το σύστημα ταχυφόρτισης BUDD-e. Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της εταιρείας μπορεί, μάλιστα, να χρησιμοποιηθεί κι από ηλεκτροκίνητα μοντέλα κάθε φίρμας, δίχως να απαιτούνται τροποποιήσεις.

Το καλύτερο κινητό: Huawei Mate 8

cess08

Η Huawei γνωρίζει εποχή αναγέννησης τον τελευταίο καιρό, μετά και τη δημιουργία του κορυφαίου Nexus 6P, αλλά και την ανακοίνωση του phablet Mate 8. Αν και τρέχει μια τροποποιημένη εκδοχή του Android 6.0 Marshmallow, το hardware είναι πρώτης τάξης, καθώς η συσκευή διαθέτει το νέο chipset Kirin 950, 3 ή 4 GB μνήμης RAM, μια εντυπωσιακή κάμερα 16 megapixel με την υπογραφή της Sony, καθώς και μπαταρία τεράστιας χωρητικότητας 4.000 mAh.

Ο κινεζικός κατασκευαστής κατόρθωσε μάλιστα να συμπιέσει όλα αυτά τα καλούδια σε ένα εξαιρετικά λεπτό σασί με εντυπωσιακή οθόνη 6 ιντσών!

Η καλύτερη τηλεόραση: LG OLED G6

cess09

Η ναυαρχία της κορεατικής LG στη σειρά OLED τηλεοράσεων κέρδισε την αναγνώριση σε άλλη μια έκθεση CES. Σύμφωνα με τους αρθρογράφους του Engadget, η εντυπωσιακή τεχνολογία που ενσωματώνει η συγκεκριμένη οθόνη, έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εικόνα μεταξύ των μοντέλων που παρουσιάστηκαν στη CES!

Το καλύτερο προϊόν gaming: HTC Vive Chaperone

cess10

Η έκθεση CES αποτελεί προνομιακό χώρο για τη νέα τεχνολογία στο χώρο του gaming κι αυτή τη χρονιά, οι κατασκευαστές ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Η HTC παρουσίασε πέρσι το Vive, υποσχόμενη μια νέα εμπειρία gaming, χάρη στη σχετική συσκευή εικονικής πραγματικότητας. Ωστόσο, δεν μπορούσε να δείξει πώς θα ήταν εφικτή η ασφαλής χρήση του μέσα σε ένα σπίτι.

Μια απάντηση στο ερώτημα αυτό ήρθε να δώσει η ίδια εταιρεία με το Chaperone, που δεν χρησιμοποιείται μόνο για gaming, αλλά μετατρέπει το παιχνίδι σε μια εμπειρία δίχως κινδύνους, καθώς με τη βοήθειά του, ο χρήστης πληροφορείται για τα αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο γύρω από τον ίδιο, ενώ προειδοποιείται εάν πλησιάσει επικίνδυνα κάποιο έπιπλο.

Το καλύτερο «ασυνήθιστο» προϊόν: EHang 184

cess11

Τα drones είναι η επόμενη λέξη της τεχνολογίας. Όμως το EHang 184, πάει τα drones ένα βήμα παραπέρα, καθώς μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους! Ο χρήστης δεν έχει παρά να προγραμματίσει τη συσκευή για τον προορισμό του και κατόπιν να επιβιβαστεί σε αυτήν. Ακολουθεί η απογείωση! Το EHang έχει μέγιστη ταχύτητα 96 χλμ/ώρα και μπορεί να φτάσει σε ύψος 3.000 μέτρων! Όλα αυτά βέβαια μπορεί να προκαλούν αρκετά ερωτήματα ως προς την ασφάλεια της συσκευής, αλλά και το πώς θα την χειριστούν οι αρμόδιες αρχές…

Η καλύτερη εκπαιδευτική τεχνολογία: LEGO Education WeDo 2.0

cess12

Το LEGO Education WeDo 2.0 είναι ένα εκπαιδευτικό ρομποτικό κιτ που εισάγει τα παιδιά του Δημοτικού στον κόσμο των προγραμματιστών, μέσω ενός ρομπότ και της συνοδευτική του εφαρμογής. Το Education WeDo 2.0 έχει σχεδιαστεί και για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να διδάξουν βασικές αρχές της φυσικής.

Το καλύτερο PC: Razer Blade Stealth Ultrabook

cess13

Η Razer είναι γνωστή για τους λεπτούς και ελαφριούς φορητούς υπολογιστές, ειδικά σχεδιασμένους για gaming και ο νέος Blade Stealth με οθόνη 12,5 ιντσών δεν αποτελεί εξαίρεση. Εκτός από ιδιαίτερα εύχρηστος, μπορεί επιπλέον να συνδεθεί με εξωτερική μονάδα προκειμένου να παράσχει στους gamers επιδόσεις αντάξιες ενός υπολογιστή desktop. Επιπλέον διαθέτει θύρα Ethernet και 4 θύρες USB. Την ώρα που οι περισσότεροι υπολογιστές που παρουσιάστηκαν φέτος στη CES, ήταν ως επί το πλείστον μικροσκοπικά μηχανήματα, το συγκεκριμένο μοντέλο ξεχώρισε καθώς δεν κάνει συμβιβασμούς στις επιδόσεις.

Το καλύτερο drone: Yuneec Typhoon H

cess14

Την ώρα που τα αυτόνομα οχήματα που κινούνται στον αέρα, τα περίφημα drones, αναπτύσσονται συνεχώς, ένας στόχος προς επίτευξη είναι πώς θα αποφεύγονται οι συγκρούσεις τους με άλλα αντικείμενα. Σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση έφερε η συνεργασία της Yuneec με την Intel που είχε σαν αποτέλεσμα την τεχνολογία RealSense, που βλέπουμε στο Yuneec Typhoon H, μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στην ανάπτυξη των drones.

Δείτε μερικές επιπλέον φωτογραφίες από τη φετινή έκθεση τεχνολογίας CES…

cess18

cess19

cess20

cess21

cess22

cess23

cess24

cess25

cess26

cess27

cess28

cess29

cess30

cess31

cess32

cess33

cess34

cess35

cess36

cess38

cess37

Πηγή newsbeast.gr