Κοζάνη: Σοκ από το θέατρο που έπαιζε μέχρι τέλους ο συζυγοκτόνος

Gazzetta team
Κοζάνη: Σοκ από το θέατρο που έπαιζε μέχρι τέλους ο συζυγοκτόνος
Ζήτησε κι έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου - Τι λένε στο protothema.gr οι δικηγόροι του δράστη και της οικογένειας του θύματος - Οι οικείοι της Ανθής επιμένουν ότι ο 40χρονος είχε σχεδιάσει τη δολοφονία της - Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή - Μηνύματα θλίψης και οργής στο facebook από τους φίλους της 37χρονης.

Προθεσμία να απολογηθεί το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου ζήτησε κι έλαβε ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας, που, όπως αποκαλύφθηκε, το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου δολοφόνησε τη σύζυγό του Ανθή Λινάρδου, θάβοντας στη συνέχεια το πτώμα της σε χωράφι ιδιοκτησίας του στον Βελβεντό Κοζάνης. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, όπως αναφέρεται και στο πιστοποιητικό θανάτου της άτυχης 37χρονης, ο 40χρονος αφού χτύπησε βάναυσα τη σύζυγό του στη συνέχεια την έπνιξε.


Πιο αναλυτικά, με βάση τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε, ο θάνατος της Ανθής οφείλεται σε «πνιγμονή συνεπεία απόφραξης των αναπνευστικών οδών», ενώ το θύμα έφερε και θλαστικό τραύμα στο πίσω μέρος του κρανίου, το οποίο προηγήθηκε του πνιγμού. Το τραύμα δείχνει ότι ο δράστης επιδίωκε πιθανότατα να αναισθητοποιήσει την άτυχη γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια της πάλης τους προσπάθησε να αμυνθεί, προκαλώντας εκδορές στο σώμα του 40χρονου. Επίσης, εντοπίστηκαν πολλαπλές εκχυμώσεις στο πρόσωπο της 37χρονης και συγκεκριμένα στην περιοχή των οφθαλμών, στα ζυγωματικά και στο άνω και κάτω χείλος. Τραγικό της συγκλονιστικής υπόθεσης το γεγονός ότι όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που τα τρία τους παιδιά (ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο δίδυμα εξάχρονα κορίτσια) κοιμόντουσαν σε διπλανά δωμάτια.

Τι λένε στο protothema.gr οι δικηγόροι δράστη και οικογένειας του θύματος

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο δικηγόρος του 40χρονου, Ευάγγελος Παππάς, «οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι τρεις. Ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση μνήμης νεκρού και παράνομη οπλοκατοχή». Στο μεταξύ, η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της Ανθής, αλλά ό,τι έγινε, έγινε εν βρασμώ ψυχής. Οι αστυνομικοί, επίσης, καταλήγουν στο ότι ο δράστης δεν είχε συνεργούς, ενώ όσον αφορά στον πατέρα του Μανώλη Τσιουχάρα, εξηγούν ότι τον κράτησαν μερικές ώρες με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής «προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα».

Ωστόσο, η δικηγόρος της οικογένειας της Ανθής, Παρασκευή Σαββίδου τόνισε στο protothema.gr ότι οι οικείοι του θύματος επιμένουν πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Πριν την σκοτώσει, ο συζυγοκτόνος μετακίνησε έναν βράχο από το συγκεκριμένο χωράφι, γεγονός που κάνει την οικογένεια της 37χρονης να πιστεύει ότι δεν πρόκειται για κάτι που έγινε τυχαία, αλλά για ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο. Άλλωστε, με βάση τους οικείους της, οι δυο τους μάλωναν συνεχώς και οι εντάσεις στη σχέση τους ήταν διαρκείς. «Η Ανθή φοβόταν. Τα τελευταία δύο χρόνια μάθαινε kick boxing για να προστατευθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Σαββίδου.

Όπως υποστηρίζουν συγγενείς της 37χρονης,η Ανθή αισθανόταν εγκλωβισμένη κι έλεγε στους δικούς της ανθρώπους ότι θέλει να χωρίσει και να επιστρέψει μαζί με τα παιδιά της, την επιμέλεια των οποίων διεκδικούν τώρα η μητέρα και η αδελφή της, στην Αττική. Την απόφασή της για διαζύγιο την είχε ανακοινώσει και στον 40χρονο. Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη (7 Ιανουαρίου) η οικογένεια είχε επιστρέψει από τον Πειραιά, όπου είχαν πάει για να περάσουν τις γιορτές με τους οικείους της 37χρονης σε μία προσπάθεια να έρθουν και πάλι πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, αφορμή για τον τραγικό θάνατο της Ανθής στάθηκαν κάποια μηνύματα που έλαβε η 37χρονη στο κινητό της τηλέφωνο, όταν επέστρεψαν στην Κοζάνη, με αποστολέα έναν πρώην σύντροφό της. Μόλις ο 40χρονος τα διάβασε, γνωρίζοντας ότι ο γάμος τους έφτανε στο τέλος, «τυφλώθηκε» από ζήλια κι άρχισε να της επιτίθεται λεκτικά και σωματικά μέχρι που την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.

Μέχρι και το τέλος έπαιζε θέατρο

Χωρίς να χάσει χρόνο και συνειδητοποιώντας τι είχε κάνει, αμέσως μετά το φόνο, ο άντρας τύλιξε με μία κουβέρτα το πτώμα της Ανθής και το μετέφερε από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού τους στο γκαράζ. Από εκεί με το αυτοκίνητό του κατευθύνθηκε, αποφεύγοντας τους κεντρικούς δρόμους, προς το χωράφι, όπου την έθαψε. Για να καλύψει, δε, τα ίχνη του λίγο πριν δηλώσει την εξαφάνισή της στην αστυνομία, όργωσε ένα μεγάλο τμήμα της έκτασης της καλλιεργήσιμης γης. Η κίνησή του αυτή σε συνδυασμό με τις αντιφάσεις στις οποίες έπεφτε διαρκώς ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές στην άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ο συζυγοκτόνος μέχρι και την τελευταία στιγμή έπαιζε θέατρο, ενώ δεν «έσπασε» παρά την πίεση που δέχτηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια πολύωρης συμπληρωματικής κατάθεσης που έδινε από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο ίδιος, μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου το protothema.gr επέμενε στο σενάριο ότι η γυναίκα του τού είχε πει πως θα έβγαινε για ποτό, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. «Ανησυχώ για το τι μπορεί να έχει συμβεί», δήλωνε στο protothema.gr υποστηρίζοντας πως «δεν έχει ξανατύχει να φύγει χωρίς να πει πού πάει». Όσον αφορά στο τι μπορούσε να της έχει συμβεί, σημείωνε πως «δεν μπορώ να καταλήξω κάπου. Μακάρι να είναι καλά και δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν αποκλείω να έκανε κακό στον εαυτό της, αλλά ήταν δυνατός χαρακτήρας». Ένας εκσκαφέας, όμως, πρόδωσε το μυστικό του βάζοντας το μεσημέρι της Τετάρτης τραγικό τέλος στην αναζήτηση της 37χρονης. Μόνον τότε και την ώρα που οι αστυνομικοί του περνούσαν χειροπέδες, καθώς ήταν παρών στις έρευνες, παραδέχτηκε την αποτρόπαια πράξη του λέγοντας τους «την έπνιξα».

Μηνύματα θλίψης και οργής στο facebook από τους φίλους της Ανθής

Τρία παιδιά έμειναν ορφανά από μητέρα και ένα μεγάλο γιατί βασανίζει όλους όσοι γνώριζαν τόσο τον δράστη όσο και το θύμα. Τα μηνύματα στο facebook από φίλους της αδικοχαμένης γυναίκας ξεχειλίζουν από πόνο και αγανάκτηση. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει πώς ένας άνθρωπος που ήταν γεμάτος ζωή, όπως η Ανθή, είχε ένα τόσο άδικο και τραγικό τέλος. Ευχή όλων να αποδοθεί Δικαιοσύνη και ο συζυγοκτόνος να σαπίσει στη φυλακή.

«Σαν πατέρας και σαν φίλος πενθώ για σένα και τα παιδάκια σου Ανθή μου. Δεν μπορώ να το χωνέψω ότι δεν θα ξαναζήσουμε τις πλάκες σου και τα καλαμπούρια σου. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Καλό παράδεισο να έχεις κοριτσάκι μου», γράφει ένας παλιός φίλος και συμμαθητής της 37χρονης.

«Ο "άνθρωπός σου", ο πατέρας των παιδιών σου... Αυτός γκρέμιζε τα όνειρα σου και σε σκότωσε ψυχολογικά κ σωματικά... Ούτε παιδιά δε σκέφτηκες ρε.... Τόσες μέρες κι ο καημός του μη χάσει τη σειρά στη ζωή του, ύπνο, φαΐ... Ενοχλούσαν οι έρευνες… Τρελάθηκαν να μιλάνε στα μέσα για να σε κατηγορήσουν άδικα κοριτσάκι μου. Δόξα τω Θεώ η αλήθεια δεν άργησε να φανεί. Ψεύτες όλοι σας. Έχω τόσο θυμό κι οργή...», διαβάζει κανείς σε ένα ακόμη από τα δεκάδες μηνύματα αποχαιρετισμού της Ανθής από τους φίλους της.