Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχει την ελάχιστη ευφυΐα να μην κάνει εκλογές τώρα

Gazzetta team
Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχει την ελάχιστη ευφυΐα να μην κάνει εκλογές τώρα
«Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε μια αγορά που το Ποτάμι έχει καλές ρίζες», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, απαντώντας στο ερώτημα εάν φοβάται από την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ακόμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για μεταρρυθμίσεις φωτίζει έναν δρόμο στον οποίο έχει εγκατασταθεί το Ποτάμι. Ωστόσο, συνέχισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, η ΝΔ έχει πολλά μεταρρυθμιστικά βαρίδια και αναρωτήθηκε: «Τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης με τον εκλογικό νόμο, θα σπάσει τις μεγάλες περιφέρειες; Τι θα κάνει, με την άρση της μονιμότητας που το Ποτάμι έχει προτείνει; Τι θα κάνει με την πρόταση για χωρισμό κράτους εκκλησίας».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού: «Ο κ. Τσίπρας έχει να θρέψει ένα κόμμα και από ότι φαίνεται κάποιους που θεωρούν το ελληνικό Δημόσιο ως τη δουλειά τους. Αυτό συμβαίνει με το καινούριο καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Ασκώντας κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «φτιάξανε ένα δημόσιο για να θρέφονται τα κόμματά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ το συντηρεί. Στη συνέχεια υπενθύμισε την πρόταση του Ποταμιού: «Εμείς τολμήσαμε να πούμε ότι πρέπει να αρθεί η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο και πρέπει να πάμε σε μια οριζόντια απόφαση που θα λέει ότι κανείς υπουργός δε θα διορίζει από καμία λίστα. Όλα να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ». Σχολιάζοντας την αποκάλυψη του Liberal περί νέου διορισμού στο γραφείο του κ. Σπίρτζη, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως «όταν σήμερα μαθαίνουμε, ότι άλλος ένας Τσίπρας διορίζεται σ’ ένα υπουργείο δεν είναι καλή μέρα για να θέτει ο κ. Τσίπρας το θέμα του Δημόσιου και του τέλους της κομματοκρατίας».

Για την πιθανότητα εκλογών ο Σταύρο Θεοδωράκης απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα πάμε σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας έχει την ελάχιστη ευφυΐα να μην κάνει εκλογές τώρα που θα τις χάσει».

Για το θέμα της παιδείας ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «πρέπει να έχουμε δυνατό δημόσιο σχολείο και παράλληλα πρέπει να αποκτήσουμε σύντομα μη κρατικά πανεπιστήμια». Και συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν να θέλουν άνθρωποι απ’ την Αφρική και την Ασία να έρθουν στην Ελλάδα να σπουδάσουν, π.χ. κλασσικές σπουδές και να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα και να πηγαίνουν για κλασσικές σπουδές στα πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης και των Τυράννων».

Για το Ασφαλιστικό σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία και να πάμε στο σύστημα των τριών πυλώνων που προτείνει το Ποτάμι. Στην Βουλή πάντως το Ποτάμι, ανέφερε, θα επιμείνει σε επιμέρους θετικές μεταρρυθμίσεις, ενώ για το Αγροτικό επανέλαβε τις θέσεις του Κινήματος σύμφωνα με τις οποίες οι αγρότες στις ομάδες αγροτών πρέπει να φορολογούνται με 13%.

Αναφερόμενος στις Σκουριές είπε ότι η κυβέρνηση εάν δεν έχει κάποια πρόταση πρέπει να αφήσει τους ανθρώπους να εργαστούν και συνέχισε τονίζοντας ότι αυτός που νομοθετεί δεν είναι αυτός που λαμβάνει και τις δικαστικές αποφάσεις.

Όταν ρωτήθηκε για το συνέδριο του Ποταμιού και αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ότι θα «αυτό-αμφισβητηθεί» και μετά από δύο χρόνια στη ηγεσία του Κινήματος θα ζητήσει την ανανέωση της θητείας του. Το συνέδριο θα εκλέξει δύο Γραμματείας: Οργανωτικό και Κοινοβουλευτικό καθώς και νέα όργανα.

Όσο για τον εάν θα συμμετείχε το Ποτάμι σε μια κυβέρνηση, είπε ότι θα το έκανε μόνο εάν υπήρχαν δέκα σημεία μεταρρυθμιστικών λύσεων που θα άλλαζαν τη χώρα.

Πηγή: topontiki.gr