Βουλευτής του Ποταμιού: Η εκλογή Μητσοτάκη προκαλεί φόβο και ελπίδα

Gazzetta team
Βουλευτής του Ποταμιού: Η εκλογή Μητσοτάκη προκαλεί φόβο και ελπίδα
«Φόβο και ελπίδα ταυτόχρονα» προκαλεί η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο βουλευτή του Ποταμιού, Κώστα Μπαργιώτα, ο οποίος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM εκτιμά ότι θα υπάρξουν αναταράξεις σε ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό.

Όπως είπε ο κ. Μπαργιώτας, η επικράτηση του κ. Μητσοτάκη δημιουργεί αναταράξεις, που εκτιμά ότι ενδέχεται να επηρεάσουν και τις ισορροπίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., ενώ παραδέχεται ότι υπάρχει προβληματισμός σχετικά με τη «μοίρα του ευρύτερου κεντρώου και κεντροαριστερού χώρου».

«Μια καινούργια χρονιά, μια καινούργια εξίσωση, με καινούργιους αγνώστους, δημιουργεί το προφίλ Μητσοτάκη», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαργιώτας, ο οποίος όμως εμφανίζεται ταυτόχρονα αισιόδοξος και προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα δοθεί μια τεράστια ευκαιρία στην κεντροαριστερά και στον ευρύτερο κέντρο να συγκροτήσουν ένα νέο ισχυρό πολιτικό πόλο. Και αυτό γιατί, όπως εξηγεί, ο νέος αρχηγός της ΝΔ, αλλά γενικότερα «καμία δεξιά - εκσυγχρονιστική κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα από τι παρυφές της παλιάς λαϊκής δεξιάς μέχρι και το ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ή θα υπάρξει πολιτική δύναμη, που να μπορεί να καταφέρει αυτό τον άθλο. Άρα, ο χώρος του κέντρου έχει ελπίδες με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει να βάλει πολιτικές και πολιτικά αιτήματα που έχουν απήχηση στην κοινωνία», τόνισε.

Σε ερώτηση, αν προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να υπάρξει και προσέγγιση μεταξύ Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι υπήρξε και ταύτιση θέσεων μεταξύ των δύο κομμάτων και στο πρόσφατο δημοψήφισμα, ο κ. Μπαργιώτας απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας ότι τότε υπήρξε συμφωνία μόνο σε μια συγκεκριμένη πολιτική θέση.

Όπως εξήγησε, ορισμένοι κύκλοι προωθούν μια συζήτηση με την προοπτική να συνενωθούν Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, σ' ένα μεγαλύτερο σχηματισμό, χωρίς όμως να υπάρξει συναίνεση και συμφωνία σε πολιτικές θέσεις. «Είναι λάθος αυτή η κουβέντα», είπε ο κ. Μπαργιώτας και αναφερόμενος στη θέση του Ποταμιού για αξιολόγηση στο δημόσιο αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «το ΠΑΣΟΚ έχει μια παράδοση κρατιστικών αντιλήψεων για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Πηγή: newsbeast.gr