Η άγνωστη σχέση του Ντέιβιντ Μπάουι με την Κύπρο (pics)

Gazzetta team
Η άγνωστη σχέση του Ντέιβιντ Μπάουι με την Κύπρο (pics)
Την άγνωστη σχέση του με την Κύπρο έφερε στο προσκήνιο ο θάνατος του Ντέιβιντ Μπάουι.

Ο Βρετανός τραγουδιστής είχε επισκεφθεί το νησί μαζί με την πρώτη σύζυγό του Μαίρη Άντζελα Μπάρνετ Μπάουι η οποία είχε γεννηθεί το 1949 στον Άγιο Δομέτιο, ένα προάστιο της Λευκωσίας.

Το ζευγάρι, που γνωρίστηκε στο κολέγιο στην Αγγλία, είχε παντρευτεί το 1970 και έναν χρόνο αργότερα απέκτησαν τον γιο τους Ντάνκαν. Η Άντζι, όπως την αποκαλούν σήμερα είχε επισκεφτεί το νησί μαζί με τον σύζυγό της και είχα μείνει στο Ξερό και την Κερύνεια, ενώ με τον γιο της πήγαινε αρκετά συχνά για διακοπές εκεί.

Η ίδια μάλιστα κατάφερε να κάνει τον διάσημο τραγουδιστή να αγαπήσει την Κύπρο και έτσι έγραψε ένα τραγούδι, το 1979, με τον τίτλο «Move on». «Cyprus is my island / When the going's rough / I would love to find you / Somewhere in a place like that», είναι μερικοί μόνο από τους στίχους.

Οι φορές που η Άντζι Μπαρνέτ αναφέρθηκε στο αγαπημένο της νησί δεν είναι λίγες. Αν και πολλές φορές το άφησε πίσω της, την μία σε ηλικία μόλις ενός έτους για να πάει στις ΗΠΑ με την οικογένειά της, και την δεύτερη σε μεγαλύτερη ηλικία για να ακολουθήσει τις σπουδές της στην Ελβετία και την Αγγλία, πάντα προσπαθούσε να αναφέρεται σε αυτό και να επιστρέφει τουλάχιστον για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Το καλοκαίρι του 1974 ήταν η τελευταία φορά που το άφησε, όταν αποχώρησε με ένα από τα τελευταία αεροπλάνα που πέταξαν από το αεροδρόμιο Λευκωσίας, λόγω της τουρκικής εισβολής.
Για την εμπειρία της αυτή είχε μιλήσει και στο Down Town όπου δήλωσε ότι λατρεύει το νησί και θεωρεί τον εαυτό της Κύπρια.

Άλλωστε για την Κύπρο έχει γράψει και άρθρο στο οποίο αναφέρει: «Θυμάμαι να μένω στο Λήδρα Πάλας και να ψάχνω μια θέση για να φύγω το 1974. Θυμάμαι να κάνω έρωτα, σουρούπωνε και ύστερα έπρεπε να φύγω για το αεροδρόμιο. Αποχαιρετήσαμε την παιδική μας ηλικία. Δεν επέστρεψα ποτέ. Αλλά τώρα, γράφοντας αυτά, θέλω να επιστρέψω. Δεν μπορώ να πάω απλώς ως τουρίστρια. Θέλω να δω το σπίτι μου και τα μέρη όπου έπαιζα. Δεν νομίζω πως υπάρχουν πια. Ίσως μια μέρα να τα επισκεφθώ, "επίσκεψη", όχι "επιστροφή στο σπίτι"».

Πηγή: iefimerida.gr