Μεϊμαράκης: «Στεναχωριέμαι για τη συμπεριφορά κάποιων συνυποψηφίων μου»

Gazzetta team
Μεϊμαράκης: «Στεναχωριέμαι για τη συμπεριφορά κάποιων συνυποψηφίων μου»
Με το γνωστό άνετο στιλ προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που έχασε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ηττημένος της εκλογικής αναμέτρησης για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μειμαράκης, πετώντας καρφιά για τη διαδικασία και τον γραμματέα του κόμματος.

Με χιούμορ και αστεϊσμούς επέλεξε να ελαφρύνει τη συζήτηση στη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του, καλύπτοντας έτσι την πικρία του, ενώ άφησε αιχμές για τους συνυποψηφίους του και τον Αντώνη Σαμαρά, αν και αποκάλυψε ότι ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένος για το αποτέλεσμα και έστειλε το μήνυμα ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει σπίτι του αν δεν τον χρειάζονται στη Συγγρού. Κληθείς να εξηγήσει πως από φαβορί τελικά έχασε με σημαντική διαφορά το απόδωσε και στην αναβολή των εκλογών, τονίζοντας πως αν είχαν γίνει οι εκλογές στις 22 Νοεμβρίου το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Δήλωσε, επίσης, πως δεν είχε λεφτά για επικοινωνιακό επιτελείο και περιοδείες, ενώ τόνισε ότι τον επηρέασε ψυχολογικά ο θάνατος της αδελφής του.

Ο κ. Μειμαράκης, συνεπής στο τηλεοπτικό του ραντεβού στο Star που είχε υποσχεθεί πριν το αποτέλεσμα, απασφάλισε και εξέφρασε ανοιχτά τη στεναχώρια του για την συμπεριφορά συνυποψηφίων του όλο αυτό το διάστημα, αλλά και την πικρία του για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Πιο σκληρός εμφανίστηκε στην αναφορά του για τον γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρέα Παπαμίμικο λέγοντας ότι μπορεί να είναι μέρος του deal - όπως κάποιοι λένε - που παραμένει στη θέση του, ενώ ευθύνεται για την κατάσταση στο κόμμα. Παρά ταύτα, σημείωσε ότι δεν έχει ενδείξεις για σαμποτάζ στις εκλογές που ακυρώθηκαν το Νοέμβριο.

Χαρακτήρισε χτύπημα κάτω από τη μέση και προβοκάτσια τα περί στήριξης από τον Τσίπρα, αν και του υπενθύμισαν - κατά τη διάρκεια της συνέντευξης - ότι είχε δηλώσει πως θα τον τοποθετούσε αντιπρόεδρο σε μία κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τη ΝΔ. Ωστόσο, ο κ. Μειμαράκης έκανε λόγο για “πλάκα” και πως παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του. Εξήγησε ότι «δεν συζητούσαμε συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα αλλά εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», ενώ επανέλαβε ότι η Ν.Δ. ψήφισε το πρόγραμμα που είχε στόχους, όχι τα μέτρα. «Δεν κατάλαβαν ότι με προβοκάριζε; Τότε αυτή η διαδικασία εκλογής δεν ήταν πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη στήριξη του από τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι ήταν τιμή του, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει αν τον έβλαψε. Όταν ερωτήθηκε αν ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο και για αυτό τον υποστήριξε ώστε αν επιθυμήσει να επιστρέψει στην ΝΔ απάντησε πως “αν ο Καραμανλής θέλει να επιστρέψει, γυρίζει όποτε θέλει” και αποκάλεσε ανιστόρητους όσους υποστηρίζουν ότι «τελείωσε ο καραμανλισμός». Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν κολακεύουν ούτε τον Τσίπρα ούτε τον Καραμανλή οι συζητήσεις για την μεταξύ τους επικοινωνία.

Σχεδόν 24 ώρες μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, ο κ. Μειμαράκης, μιλώντας στο Star, τόνισε ότι αισθάνθηκε στενοχώρια από τη συμπεριφορά ορισμένων και είπε ότι είχε επιφυλάξεις για τη διαδικασία. “Δεν είχα σκεφτεί να είμαι υποψήφιος, αλλά προέκυψε μετά το 28% στις εκλογές”, υποστήριξε. Τόνισε δε ότι οι αντίπαλοί του επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το τεχνικό ζήτημα που προκάλεσε την αναβολή των εκλογών στις 22 Νοεμβρίου.

Υπογράμμισε ότι δεν ήταν σε σύγκρουση με κανέναν, ενώ χαρακτήρισε «απολίτικο» τον Άδωνι Γεωργιάδη «αν επέλεξε να στηρίξει τον Κυρ. Μητσοτάκη επειδή εκείνος τον πήρε τηλέφωνο και εγώ όχι». «Εγώ δεν πήρα κανέναν τηλέφωνο για να με υποστηρίξει» τόνισε και εκτίμησε ότι δεν είναι τυχαίο ότι «βρέθηκαν οι τρεις τους στη Θεσσαλονίκη».Σχολίασε δε ότι «είχα να κάνω με παιδιά και δεν το είχα καταλάβει» και πρόσθεσε ότι «πήγα αφελώς σε αυτήν τη διαδικασία», συμπληρώνοντας με νόημα ότι «δεν είχα επικοινωνιολόγους ούτε και χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία». «Αν τελικά έχασα επειδή όλοι αυτοί πήγαν μαζί και το άλλο ποσοστό είναι ομοιογενές και θεωρεί ότι ο Μεϊμαράκης εκφράζει μια ολοκληρωμένη πολιτική άποψη, τότε με συγχωρείτε αλλά η εκλογή δεν ήταν πολιτική», σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά έδειξε φανερά την πικρία του και του καταλόγισε ότι «στήριξε τους πάντες εκτός από εμένα», ενώ σημείωσε ότι τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ήταν επιλεγμένα από εκείνον. Είπε, όμως ότι εκτιμά, αν και αναγνώρισε λάθη επί πρωθυπουργίας του, αναφέροντας τον ΕΝΦΙΑ και το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια έδωσε προσωπικούς τόνους στη διαδικασία. Όπως είπε, η εκλογή ήταν να γίνει στις 22 Νοεμβρίου, αλλά λόγω της απώλειας της αδελφής μου σκέφτηκα να αποχωρήσω, αποκάλυψε. Νιώθω τύψεις που δεν της αφιέρωσα το χρόνο που έπρεπε, είπε χαρακτηριστικά. Το σκέφτηκα και μετά τον πρώτο γύρο, αλλά η αδερφή μου, μου είπε να συνεχίσω, επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης. Αλλά, δεν είχα όμως ψυχικά αποθέματα, δεν κινήθηκα όσο έπρεπε, παραδέχτηκε. «Μου συνέβη ένα πολύ τραγικό και θλιβερό γεγονός στις 19 Νοεμβρίου και αυτό με επηρέασε ψυχολογικά. Πολλοί μου έλεγαν γιατί δεν είμαι πιο γελαστός ή γιατί είμαι νευρικός και δεν μπορούσα ή δεν ήθελα να εξηγήσω κάτι», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης. Εξήγησε ότι θεωρεί πως οι πολίτες δεν θα καταλάβαιναν τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησής του.

Για την επόμενη ημέρα είπε ότι “θα παίξω από εδώ και πέρα το ρόλο του βουλευτή» και ότι είναι στη διάθεση του νέου προέδρου, υπενθυμίζοντας ότι πάντα υπηρετούσε τους προέδρους της ΝΔ, ενώ εμφανίστηκε θετικός στην ανανέωση «αλλά με αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες». Για τον περίφημο διάλογο με τα... γαλλικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε γελώντας «Σιγά μωρέ, όλοι γαλλικά μιλάνε». Τέλος, παρατήρησε ότι για να κριθεί η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να δει κανείς τις πράξεις του.

Πηγή: protothema.gr