Μπορείτε να βρείτε το Γερμανό σκοπευτή που σας… στοχεύει; (pics)

Gazzetta team
Μπορείτε να βρείτε το Γερμανό σκοπευτή που σας… στοχεύει; (pics)
Αυτός... σας βλέπει, εσείς; Ο φωτογράφος Simon Menner επικοινώνησε με το γερμανικό στρατό το 2010 για να δει αν θα ενδιαφερόταν να τον βοηθήσει να δημιουργήσει εικόνες στις οποίες τα μέλη του στρατού κρύβονται ή... καμουφλάρονται όπως είναι ο τίτλος της σειράς του. Οι εικόνες από το αποτέλεσμα έγιναν viral!

Ο Menner τράβηξε μια σειρά από φωτογραφίες με τους σκοπευτές να καμουφλάρονται και στην κυριολεξία να εξαφανίζονται μέσα στα τοπία. «Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον να συνεργαστώ με στρατιώτες που είχαν... διαταχθεί να ακολουθούν τις οδηγίες μου», είπε ο Menner και πρόσθεσε: «Προσπάθησα να τους δείχνω το μεγαλύτερο σεβασμό που ήταν δυνατόν, αλλά ούτως ή άλλως τίποτα από αυτά που τους είπα δεν αμφισβητήθηκε με κανέναν τρόπο».

Ο ίδιος μιλώντας για το έργο του είπε ότι η ιδέα των συγκρούσεων για τον ίδιο, δεν αφορά μόνο τη μάχη, αυτό είναι επίσης μια αντανάκλαση στην κοινωνία - συμπεριλαμβανομένων και των τρόπων με τους οποίους branding και μάρκετινγκ των καταναλωτών επιρροή.

Ο Menner είπε ότι μέρος της διασκέδασης των φωτογραφιών είναι να βρει κανείς τους κρυμμένους ελεύθερους σκοπευτές. Σύμφωνα με τον ίδιο τα σχόλια που έλαβε για τις φωτογραφίες από τους θεατές είναι ποικίλα, καθώς άλλοι είπαν ότι οι φωτογραφίες με τους καμουφλαρισμένους σκοπευτές είναι εντυπωσιακές, ενώ άλλοι αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα των εικόνων. Όπως είπε ο ίδιος και τα δύο είναι διασκεδαστικά!

«Πρώτα απ 'όλα, αυτές είναι πραγματικές. Όποιος έχει αμφιβολίες γι 'αυτό θα πρέπει να επικοινωνήσει με το γερμανικό στρατό. Υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές παρόντες σε κάθε πλάνο και στην πραγματικότητα τους διέταξα να στοχεύουν στην κάμερα, έτσι ώστε να μπορούσαν να με δουν, ακόμα κι αν δεν ήμουν σχεδόν ποτέ σε θέση να τους δω εγώ. Η επαγγελματική κατάρτιση που έχουν λάβει σημαίνει ότι σε κάποιες από τις εικόνες, κανένα ίχνος από αυτούς δεν μπορεί να δει κανείς, ακόμα και αν κοιτάξει την εικόνα pixel προς pixel. Οι εικόνες δείχνουν ακριβώς το πώς ένας ελεύθερος σκοπευτής υποτίθεται ότι εμφανίζεται σε ένα δάσος», ανέφερε.

Εσείς μπορείτε να τους εντοπίσετε;1

11221331441551661

Πηγή: newsbeast.gr