Μεξικό: Πάνω από έναν χρόνο η διαδικασία έκδοσης του Ελ Τσάπο στις ΗΠΑ

Gazzetta team
Μεξικό: Πάνω από έναν χρόνο η διαδικασία έκδοσης του Ελ Τσάπο στις ΗΠΑ
Κάθε άλλο παρά σύντομη θα είναι η διαδικασία έκδοσης του Μεξικανού βαρώνου της κοκαΐνης, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούσμαν στις αρχές των ΗΠΑ, όπως δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.

Όπως τόνισαν οι μεξικανικές αρχές, οι λεπτομέρειες που προκύπτουν για την υπόθεση μετά τη σύλληψή του, ενδέχεται να προκαλέσουν την καθυστέρηση της όλης διαδικασίας, αλλά παράλληλα θα ανοίξουν νέα μονοπάτια για την εξ ολοκλήρου αποκάλυψη του δικτύου παραγωγής και διακίνησης των ναρκωτικών. Ωστόσο, η διαδικασία έκδοσης εγκληματιών σε άλλα κράτη, είναι ούτως ή άλλως χρονοβόρα στο Μεξικό, καθώς σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, χρειάστηκαν έως και έξι χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούσμαν συνελήφθη μόλις την περασμένη Παρασκευή μετά από μάχη που έδωσαν ειδικές δυνάμεις του μεξικανικού στρατού και μέλη της συμμορίας της Σιναλόα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να τραυματιστεί ένας στρατιώτης, να σκοτωθούν πέντε ύποπτοι και να συλληφθούν άλλοι έξι.

Ο Μεξικανός εγκληματίας συνελήφθη με τη «συνδρομή» του γνωστού ηθοποιού Σον Πεν, ο οποίος ταξίδεψε στο Μεξικό για να πάρει συνέντευξη από τον Ελ Τσάπο. Βάσει των φωτογραφιών που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, ο ηθοποιός έφτασε στο αεροδρόμιο, όπου τον παρέλαβαν οι άνθρωποι του βαρώνου, οι οποίοι τον οδήγησαν σε ένα μικρό ξενοδοχείο και από εκεί σε ένα μικρό αεροπλάνο, που τον μετέφερε στο κρησφύγετο του Γκούσμαν.

Πηγή: protothema.gr