«Ανάκριση» Κατρούγκαλου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
«Ανάκριση» Κατρούγκαλου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Στόχος της κυβέρνησης είναι να περιοριστούν οι διαφωνίες και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί συμπαγής στη συζήτηση και στη ψηφοφορία για το ασφαλιστικό στη Βουλή

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα μέλη της να ενημερωθούν για τις αλλαγές που προωθεί στο ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός απαντά σε ερωτήματα των βουλευτών, που δεν κρύβουν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους ψηφοφόρους του και την κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως σε δέκα χρόνια θα έχει εξατμιστεί η προσωπική διαφορά και τότε θα υπάρχει ενιαία μεταχείριση παλιών και νέων. Επιπλέον σημείωσε πως η Τρόικα πιέζει για τα εξής: 1. βασική σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια, 2. χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης και 3. να μην αυξηθούν οι εισφορές.

Όσον αφορά στην ενοποίηση των Ταμείων σημείωσε πως NAT, OΓA και TΣMEΔE θα ενταχθούν στο ενιαίο, όμως θα διατηρήσουν κάποια αυτόνομα χαρακτηριστικά. Επίσης αναφέρθηκε πως για το ταμείο δημοσιογράφων γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί το αγγελιόσημο, αλλά κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο.

Πάντως σε γενικές γραμμές αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι το ύψος των εργοδοτικών εισφορών, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις θα ειναι υψηλό και γι αυτό εξετάζονται τρόποι για να περιοριστεί.

Πηγή: protothema.gr