CES 2016: Η Lenovo παρουσίασε το νέο ThinkPad X1 Carbon

Gazzetta team
CES 2016: Η Lenovo παρουσίασε το νέο ThinkPad X1 Carbon
Η Lenovo παρουσίασε στο πλαίσιο της φετινής CES το νέο επαγγελματικό Ultrabook ThinkPad X1 Carbon, το οποίο, όπως και τα υφιστάμενα μοντέλα της σειράς, είναι κατασκευασμένο από ειδικό πολυκαρβονικό υλικό και ως εκ τούτου είναι ανθεκτικό σε γρατσουνιές και σε σκόνη.

Το X1 Carbon ξεχωρίζει για τα high-end υποσυστήματα του, ενώ είναι ελαφρύ (1.27 kg) και με κομψό σχεδιασμό (με πάχος 16mm). Η νέα πρόταση της Lenovo έρχεται με οθόνη IPS LCD στις 14 ίντσες, ανάλυσης 2560 x 1440 pixels ή 1920 x 1080 pixels (ανάλογα το μοντέλο), ενώ είναι ιδανική για εργασία σε φυσικό περιβάλλον, όπου το φως μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρό.

Στο εσωτερικό του συναντάμε επεξεργαστές Intel Core i7 6ης γενιάς, Intel HD Graphics HD520, έως και 16GB μνήμης RAM, σκληρό δίσκο SSD 1TB, τεχνολογίας NVMe PCIe (που επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες εγγραφής / ανάγνωσης από τους SATA δίσκους), τρεις θύρες USB 3.0, μία OneLink+ (RJ45), MiniDP, HDMI και υποδοχή για κάρτες microSD.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του ThinkPad X1 Carbon περιλαμβάνουν σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ η Lenovo υπόσχεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που φτάνει τις 11 ώρες. Τέλος, το ThinkPad X1 Carbon αναμένεται τον επόμενο μήνα -αρχικά στις ΗΠΑ- και με τιμή από τα $1299.

Πηγή: enternity.gr