The Reverant και The Martian σάρωσαν τις Χρυσές Σφαίρες (pics)

Gazzetta team
The Reverant και The Martian σάρωσαν τις Χρυσές Σφαίρες (pics)
Οι ταινίες «The Reverant» και «The Martian» έχουν κερδίσει μέχρι τώρα τις σημαντικές διακρίσεις.

Με αναφορές στον... Ελ Τσάπο και τον Σον Πεν ξεκίνησε η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, των βραβείων που θεωρούνται «προάγγελοι» των Όσκαρ στο Χόλιγουντ. Ο παρουσιαστής Ricky Gervais μίλησε για το... «καρφί» Σον Πεν αλλά και για το NBC, το δίκτυο που μετέδωσε τα βραβεία - χωρίς να συμμετέχει σε καμία κατηγορία!

Μεγάλοι νικητές στις κινηματογραφικές κατηγορίες αναδείχθηκαν οι ταινίες «The Reverant» με του Αλεχάντρο Ιναρίτου, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ντι Κάπριο που κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και α' ανδρικού ρόλου και το «The Martian» με τον Ματ Ντέιμον, που επίσης αναδείχθηκε καλύτερη ταινία στην κατηγορία του, με τον ηθοποιό να παίρνει και αυτός το α' ανδρικού ρόλου.

Την παράσταση έκλεψε ο Σιλβέστερ Σταλόνε, που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για β' ανδρικό ρόλο για την ταινία Creed. Μάλιστα, καθώς άφησε για το τέλος τις ευχαριστίες του στον σκηνοθέτη, προκάλεσε πλήθος σχολίων στο Twitter, με τους τηλεθεατές αρχικά να νομίζουν πως επρόκειτο για... ίντριγκα και πως επίτηδες δεν τον ανέφερε.




Η Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε το βραβείο α' γυναικείου ρόλου για το «Joy» στην κατηγορία κωμωδία/μιούζικαλ, ενώ η Μπρι Λάρσον για το «Room» στο δράμα και η Κέιτ Γουίνσλετκέρδισε Χρυσή Σφαίρα για β' γυναικείο ρόλο στην ταινία «Steve Jobs», όπου έπαιξε την έμπιστη σύμβουλο του ιδρυτή της Apple, Joanna Hoffman.



Ο Ματ Ντέιμον ήταν ο νικητής στην κατηγορία «καλύτερος ηθοποιός» για το ρόλο του στην ταινία «The Martian», που κέρδισε και το βραβείο καλύτερης ταινίας στην κατηγορία του, ενώ καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων αναδείχθηκε το «Inside Out».



Στο δράμα, καλύτερη ταινία αναδείχθηκε το «The Revenant», που κέρδισε και την καλύτερη σκηνοθεσία για τον Alejandro González Iñárritu αλλά και το βραβείο α' ανδρικού ρόλου για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, επαναφέροντας το ερώτημα: «Είναι η ώρα του για το πολυπόθητο Όσκαρ»;



Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία το «Son of Saul» από την Ουγγαρία και καλύτερο τραγούδι το «Writing's On The Wall» του «Spectre».

Στα τηλεοπτικά, βραβείο πήρε η Lady Gaga για την παρουσία της στο "American Horror Story: Hotel", ενώ καλύτερη σειρά στην κατηγορία «δράμα», αναδείχθηκε το "Mr. Robot".

Η 73η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών έγινε στο Λος Άντζελες.

Πηγή: protothema.gr