Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Δεν ήξερα τίποτα, τα λεφτά θα φορολογηθούν στην Ελλάδα

Gazzetta team
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Δεν ήξερα τίποτα, τα λεφτά θα φορολογηθούν στην Ελλάδα
Άγνοια για την κατάθεση, στη Βουλγαρία, των χρημάτων που πήρε ως αμοιβή για πρόσφατη εμφάνισή του στην Ξάνθη δήλωσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ο γνωστός τραγουδιστής υποστήριξε ότι τα χρήματα θα φορολογηθούν στην Ελλάδα.

"Ιδέα δεν είχα ειλικρινά. Ξέρω να ξεχωρίζω τι είναι το νόμιμο από το ηθικό. Αν το ήξερα, ειλικρινά σας λέω, θα είχα αντιδράσει", είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου όπως ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο θέατρο Διάνα όπου εμφανίζεται.

Όπως είπε, από τα 16.500€ της αμοιβής από το δήμο Ξάνθης για την εμφάνισή του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των Γιορτών της Παλιάς πόλης, σχεδόν τα μισά πήραν ο ίδιος και οι συνεργάτες του. "Είναι 8.000 και αυτό αφορά τη δουλειά 25 ατόμων. Μπορείτε να πάτε στην εφορία του Χολαργού και να δείτε εκεί κατατεθειμένη την αμοιβή μου", τόνισε.

Το δημοσίευμα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους της Κυριακής”, ο γνωστός τραγουδιστής απαίτησε από το Δήμο να του καταβάλει το ποσό των 16.500 ευρώ σε νομικό-πρόσωπο εταιρεία στη Βουλγαρία. Αφορμή για τη δημοσιοποίηση του θέματος, ήταν η ανάρτηση της αμοιβής του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”.

Όπως φαίνεται στο ένταλμα πληρωμής, ως δικαιούχος αναγράφεται στα βουλγαρικά μια εταιρεία της Βουλγαρίας – στα αγγλικά η ονομασία της είναι The Brain Co Southeast Europe Ltd- με βουλγάρικο ΑΦΜ (203356523). Όπως προκύπτει, από το μεικτό ποσό της συμφωνημένης αμοιβής που ήταν 16.500 ευρώ έγιναν κρατήσεις μόνο 17 ευρώ, γιατί πρόκειται για νομικό πρόσωπο άλλου κράτους – μέλους της ΕΕ και αποδόθηκαν 16.483 ευρώ.

"Πόσο θεμιτό και ηθικό είναι ο Δήμος Ξάνθης μα αποδέχεται το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου να καταβάλει σε βουλγάρικη εταιρεία τα δικαιώματα της συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, προφανώς για φορολογικούς λόγους;", ήταν το ερώτημα που έθεσε στη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Ξυνίδης, αδερφός του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπεύθυνος του καλλιτεχνικού γραφείου του τραγουδιστή κ. Πατσέλας, μιλώντας στο Mega, είχε υποστηρίξει πως "ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν γνώριζε τίποτα για το οικονομικό. Ο Βασίλης δεν ανακατεύεται με τα οικονομικά του. Εγώ έχω κάνει σύμβαση με μια άλλη εταιρεία και φορολογήθηκα όσον αφορά το φόρο εισοδήματος”.

Πηγή: newsit.gr