Χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία στη ΝΔ (pics&vids)

Gazzetta team
Χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία στη ΝΔ (pics&vids)
Χωρίς να έχουν καταγραφεί προβλήματα - Στα επίπεδα της περασμένης Κυριακής η συμμετοχή.

Ομαλά εξελίσσεται από τις 07:00 το πρωί της Κυριακής η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου στην Νέα Δημοκρατία. Στον δεύτερο γύρο, που διεξάγεται σήμερα μεταξύ του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Μητσοτάκη, δικαίωμα ψήφου έχουν άλλωστε μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο, στις 20 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συμμετοχή κινείται στα επίπεδα της περασμένης φοράς, κάτι που κρίνεται εξαιρετικά θετικό. Η διαδικασία προχωρά εξαιρετικά ομαλά, καθώς οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στο ίδιο εκλογικό κέντρο, ενώ τα εκλογικά τμήματα είναι οργανωμένα με αλφαβητική σειρά, κάτι που σε γενικές γραμμές διευκολύνει την διαδικασία.

Ήδη, στο εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς, ψήφισε η Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγος του Κυριάκου, που δήλωσε πως «εδώ και τρεις μήνες κάνει κι εκείνη το δικό της αγώνα στο πλευρό του».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται λίγο αργότερα στο εκλογικό κέντρο του ΕΒΕΑ, στην Ακαδημίας, όπου θα κάνει δηλώσεις, αφού ψηφίσει στο παλιό Δημαρχείο του Υμηττού.

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία για το νέο πρόεδρο της ΝΔ απηύθυνε ο Γιάννης Πλακιωτάκης στις δηλώσεις του από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπου και ψήφισε: «Σήμερα ολοκληρώνουμε τη διαδικασία που ξεκινήσαμε στις 20 Δεκεμβρίου ώστε να κάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη, δυνατή, σύγχρονη, ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. Με τη συμμετοχή μας διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξής μας στο μέλλον. Είναι μια κρητική υπόθεση. Και οι δύο είναι και άξιοι και ικανοί. Πιστεύω ότι μπορούν να αναδιοργανώσουν και πολιτικά και ιδεολογικά και οργανωτικά τη ΝΔ και φυσικά να κερδίσουν τον κ. Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ψήφισε στην Κηφισιά, χωρίς να κάνει δηλώσεις:


Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ψήφισε το πρωί στο ΕΒΕΑ:


Ομαλά εξελίσσεται η ψηφοφορία


Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η ψηφοφορία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής Αχαΐας Γιώργος Κακούρης δήλωσε ότι «είναι ικανοποιητική η προσέλευση των ψηφοφόρων και στα 27 εκλογικά τμήματα που λειτουργούν στο νομό».Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν παρατηρούνται ουρές στα εκλογικά τμήματα, σημειώνοντας ότι «παρά τον βροχερό καιρό, τα μέλη της ΝΔ προσέρχονται στις κάλπες, για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος». Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο στην Αχαΐα είχαν ψηφίσει περισσότερα από 9.000 άτομα.

Όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία στην Ηλεία, η πρόεδρος της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι λειτουργούν χωρίς προβλήματα και τα 22 εκλογικά τμήματα του νομού. «Όλοι είναι στις θέσεις τους και η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι συνεχής, παρά το γεγονός ότι από το πρωί βρέχει σε πολλές περιοχές της Ηλείας», ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, συμπληρώνοντας πως στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει περίπου 3.500 άτομα.



Ίδια εικόνα καταγράφεται και στην Αιτωλοακαρνανία, και όπως είπε στο πρακτορείο ο πρόεδρος της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής, Φώτης Τσόλκας, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά και στα 33 εκλογικά τμήματα που λειτουργούν στο νομό.
Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών βρίσκονται στις θέσεις τους, πρόσθεσε ο Φώτης Τσόλκας και συμπλήρωσε πως δεν παρατηρούνται ουρές, ακόμα και σε μεγάλα εκλογικά κέντρα, όπως αυτά του Αγρινίου, αφού -όπως εξήγησε- η εκλογική διαδικασία του δευτέρου γύρου είναι πιο απλή από αυτή του πρώτου γύρου. Επίσης, ανέφερε ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών είχαν ψηφίσει στην Αιτωλοακαρνανία πάνω από 8.200 άτομα.



Δίχως προβλήματα διεξάγεται από τις 7.00 το πρωί η εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας και στα Χανιά. Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής, Μιχάλης Λαγουδάκης, υποστήριξε ότι «σ’ όλα τα εκλογικά τμήματα έχουν προσέλθει κανονικά τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και η διαδικασία εξελίσσεται απολύτως ομαλά, ενώ υπάρχει και ροή ψηφοφόρων». Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπάρχουν 14 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων δύο βρίσκονται στην πόλη των Χανίων. Οι εκλογείς είναι 5.271, όσοι δηλαδή είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο της διαδικασίας.

Πηγή: protothema.gr