Το Twitter «γλεντάει» την Καφαντάρη και τον διορισμό του συζύγου της (pics)

Gazzetta team
Το Twitter «γλεντάει» την Καφαντάρη και τον διορισμό του συζύγου της (pics)
Η πρίμα «σοπράνο» του ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά πάνελ και το πολυδιαφημισμένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα με την οικογενειοκρατία και το νεποτισμό που τόσο έντονα κατηγορούσαν πριν ανακαλύψουν την γλυκιά γεύση της εξουσίας...

Μία από τις πιο «ηχηρές» παρουσίες στα πάνελ των τηλεοπτικών καναλιών και διαπρύσιος υποστηρικτής της πολιτικής της κυβέρνησης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη συνελλήφθη κλέπτουσα οπώρας.

Για την ακρίβεια όπως αποκαλύφθηκε σήμερα κατάφερε να διορίσει τον σύζυγό της Αργύρη Αργυρίου στην θέση του διευθύνοντας συμβούλου μιας κρατικής εταιρίας η οποία και αυτή δημιουργήθηκε για βόλεμα κάποιων ημετέρων, χωρίς να έχει... αντικείμενο.



Πρόκειται για μία από τις πιο καραμπινάτες υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος που καταδίκασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ υπήρξαν και φωνές για «σύνεση» σε ότι αφορά τους οικογενειακούς διορισμούς και μέσα από τους ΑΝΕΛ.

Όμως η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη φαίνεται αποφασισμένη να επιμείνει στην ίδρυση αυτής της υπηρεσίας-φάντασμα και προφανώς δεν γίνεται λόγος για αντικατάσταση του συζύγου της Χαράς Καφαντάρη από την θέση του διευθύνοντα συμβούλου.

Βέβαια ο διορισμός του άνδρα της πιθανόν να εμπίπτει στους αγώνες της στις τάξης της Αριστεράς και το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο με κάποιον τρόπο πρέπει να αποτιμηθεί και σε χρήμα. Και τι το καλύτερο από την δημιουργία ενός αχρείαστου οργανισμού στον οποίο θα περνάει την αριστερή του αργομισθία ο σύζυγος της βουλευτού, συμπληρώνοντας το οικογενειακό εισόδημα της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης που μάλλον δεν επαρκεί στην κυρία Καφαντάρη.



Όπως φαίνεται πάντως, τα «ένσημα» της τσιρίδας και τα βαρέα και ανθυγιεινά στο ξεροστάλιασμα των πάνελ χωρίς να βάζει γλώσσα μέσα της (μαζί με την άλλη πρωθιέρεια των τηλεοπτικών ντεσιμπέλ, την Ελένη Αυλωνίτου) απέδωσαν τελικά καρπούς. Η κυρία Καφαντάρη, βουλευτής της Β' Αθηνών και συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας, εξαργύρωσε την ταλαιπωρία των φωνητικών της χορδών (αλλά και των νεύρων όσων την παρακολουθούσαν) με έναν απλό διορισμό.



Έναν διορισμό ο οποίος όπως υποστήριξε και η ίδια σε δηλώσεις της δεν ήταν φωτογραφικός αλλά... αξιοκρατικός αφού ο σύζυγός «είναι άνθρωπος της επιστήμης, της κοινωνίας, έχει μία συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία και αναγνωρίστηκε από τον υπουργό».

Το ότι το ίδιο θα μπορούσαν προφανώς να υποστηρίξουν και δεκάδες άλλοι άνθρωποι στην Ελλάδα μάλλον δεν περνά από το μυαλό της κυρίας Καφαντάρη, καθώς το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες και ενδοιασμούς, καθαγιάζοντας κάθε απόφαση της κυβέρνησης. Υπενθυμίζοντας παράλληλα μια παλιά ρήση ενός γάλλου πολιτικού, ότι την εξουσία δεν μπορείς να την φλερτάρεις, αλλά μόνο να την παντρεύεσαι (στην περίπτωση αυτή κυριολεκτικά...).

Το πόσο κατάφερε να πείσει φάνηκε από την αντίδραση των social media της χώρας, με το topic «Καφαντάρη» να είναι καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας μέσα στην πρώτη τριάδα του ελληνικού Twitter. Από τα εκατοντάδες αιχμηρά όσο και χιουμοριστικά tweets ξεχωρίσαμε αυτά που δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι υπάρχουν ακόμα αντιστάσεις και αρκετή διάθεση για αυτοκριτική στην ελληνική κοινωνία. Έστω και αν όπως φαίνεται για αρκετούς ισχύει το «στερνή μου γνώση...».