Έκλεψαν την κάρτα του και αγόρασαν... playstation!

Gazzetta team
Έκλεψαν την κάρτα του και αγόρασαν... playstation!
Οι αγορές είχαν γίνει μέσω διαδικτύου και ο άτυχος έμπορος, που δεν ασχολήθηκε ποτέ με ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιχνιδομηχανές, ορκίζεται ότι δεν χρησιμοποίησε καθόλου την πιστωτική του κάρτα

Τραβούσε τα μαλλιά του ένας έμπορος από την Πάτρα, όταν ενημερώθηκε από την τράπεζα ότι είχε αγοράσει δεκάδες (!) συσκευές Sony Playstation 4 με την πιστωτική του κάρτα, τις ημέρες των εορτών! Από τον έλεγχο που έκανε στον τραπεζικό λογαριασμό του, διαπίστωσε ότι ήταν ισχνότερος κατά 750 ευρώ!

Οι αγορές είχαν γίνει μέσω διαδικτύου και ο άτυχος έμπορος, που δεν ασχολήθηκε ποτέ με ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιχνιδομηχανές, ορκίζεται ότι δεν χρησιμοποίησε καθόλου την πιστωτική του κάρτα. Όμως, δεν μπορεί ούτε να εξηγήσει πώς βρέθηκαν σε ξένα χέρια τα πλήρη στοιχεία της κάρτας του , περιλαμβανομένου και του κωδικού!

Το θύμα κατήγγειλε την υφαρπαγή των δεδομένων της κάρτας και τις αγορές στις τοπικές αστυνομικές αρχές, οι οποίες του συνέστησαν να απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να γίνει άρση απορρήτου των συναλλαγών και να εξακριβωθεί από πού δόθηκαν οι παραγγελίες για τις διαδικτυακές αγορές.

Πηγή: protothema.gr