«Θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί», λέει τώρα ο σύζυγος της Καφαντάρη

Gazzetta team
«Θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί», λέει τώρα ο σύζυγος της Καφαντάρη
Ο Αργύρης Αργυρός, ο οποίος διορίστηκε σε κρατική εταιρεία «φάντασμα», κάνει λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα»

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση της τοποθέτησης του συζύγου της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη, σε κρατική εταιρεία «φάντασμα», Αργύρης Αργυρού λέει τώρα πως θα δουλεύει αμισθί ΔΕΠΕΝΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Αργυρού, ο οποίος διορίστηκε διευθυντής στη «Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.», απαντά στις επικρίσεις που δέχθηκε, κάνοντας λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα» και υποστηρίζει ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί.

Μάλιστα, λέει ότι σκοπός όσων αντιδρούν στην τοποθέτησή του είναι πλήξουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργού Περιβάλλοντος Παναγιώτη Σκουρλέτη, αλλά και το πρόσωπο της συζύγου του. Όμως, όπως σημειώνει, «όλες οι προσπάθειες τους, ακόμα μια φορά, θα πέσουν στο κενό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αργύρη Αργυρού:

«Σαράντα χρόνια ανιδιοτελούς και ανεξάρτητης επιστημονικής και κοινωνικής πορείας βρέθηκαν στο στόχαστρο της λάσπης του ανεμιστήρα. Σκοπός τους είναι να πλήξουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κου Π. Σκουρλέτη, αλλά και το πρόσωπο της συζύγου μου, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη, μέσω της επιθέσεως στο δικό μου πρόσωπο , επ ευκαιρία, του διορισμού σαν διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε. Σκοπός τους είναι ακόμα μια φορά να αποτρέψουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μια πολύπλευρη ενεργειακή διπλωματία, που μόνο μια ανάσα ανάπτυξης μπορεί να φέρει στην πολύπαθη χώρα μας.

Τους πληροφορώ όμως, ότι όλες οι προσπάθειες τους, ακόμα μια φορά, θα πέσουν στο κενό, αφού, όπως είναι γνωστό, έχω παραιτηθεί από ολόκληρο τον μισθό που θα έπαιρνα από την θέση σαν διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε. και θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην προσπάθεια της εταιρείας αυτής αμισθί, όπως ανιδιοτελώς προσφέρω τόσο καιρό».

Σημειώνεται πως η διπλή ενέργεια του Πάνου Σκουρλέτη να προχωρήσει σε στελέχωση του ΔΣ μιας δημόσιας επιχείρησης που δεν έχει ουσιαστικό αντικείμενο και έργο και να διορίσει σε θέση κορυφής πρόσωπο που συνδέεται συγγενικά με βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος προκαλεί αμείλικτα ερωτηματικά για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και περιττή διόγκωση του κράτους ώστε να «βολευτούν» συγγενείς και κομματικοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, χθες την ώρα που έξω από την Βουλή τα ΜΑΤ ξυλοκοπούσαν συνταξιούχους που διαδήλωναν κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, εντός αυτής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν υπέρ της στελέχωσης της «Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.).

Πρόκειται για περίπτωση αντίστοιχη με τον περίφημο οργανισμό για την ανύπαρκτη πλέον λίμνη Κωπαΐδα, καθώς η σύσταση της ΔΕΠΕΝΕ είχε αποφασιστεί την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο ώστε να συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Το έργο, όμως, έχει ακυρωθεί λόγω και των «πολεμικών» σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας μετά και την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Παρά ταύτα, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης προχώρησαν στην συγκρότηση της εταιρείας, την σταδιακή εκταμίευση του μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ αλλά και τον διορισμό προέδρου, αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Πηγή: protothema.gr