Ένοπλοι σκότωσαν τον διοικητή της τροχαίας και τον οδηγό του κοντά στο Κάιρο

Gazzetta team
Ένοπλοι σκότωσαν τον διοικητή της τροχαίας και τον οδηγό του κοντά στο Κάιρο
Ο συνταγματάρχης, που ήταν διοικητής της Τροχαίας, και ο αστυνομικός που οδηγούσε το όχημα, μπήκαν στο στόχαστρο αγνώστων που πυροβόλησαν εναντίον τους και τους σκότωσαν μέσα στο αυτοκίνητο

Ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση που δέχτηκαν ενώ κατευθύνονταν με αυτοκίνητο στη δουλειά τους, στα δυτικά του Καΐρου, ανακοίονωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Ο συνταγματάρχης, που ήταν διοικητής της Τροχαίας, και ο αστυνομικός που οδηγούσε το όχημα, μπήκαν στο στόχαστρο αγνώστων που πυροβόλησαν εναντίον τους και τους σκότωσαν μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για πολλές παρόμοιες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στη χερσόνησο του Σινά όπου εδρεύει η οργάνωση αυτή. Το ΙΚ έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για τη συντριβή, στα τέλη Οκτωβρίου, ενός αεροσκάφους που μετέφερε Ρώσους τουρίστες από το θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Πηγή protothema.gr